Een luiaard is gered uit een woning in het zuiden van de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Een buurman belde het alarmnummer 123 om de Milieu- en Ecologie Politie te spreken in verband met de vondst van de luiaard. Luiaards zijn wilde dieren en in Colombia is het niet toegestaan om wilde diersoorten in gevangenschap te houden.

luiaard
Luiaard gered uit Colombiaanse woning | Fotocredit: Mark Dumont Flickr via Compfight cc

Volgens de autoriteiten is het dier illegaal uit zijn natuurlijke habitat gehaald. Waarschijnlijk was het dier zeer recentelijk in het huis geplaatst. Een woordvoerder van de politie van Bogota:

“De man die het dier aan de politie overhandigde gaf aan deze gevonden te hebben in het trappenhuis van de woning waar meer families leven. Hij kent zijn herkomst niet.”

Er is nog niemand gearresteerd. De luiaard is gelukkig in vorm en wordt verder onderzocht door een dierenarts. Als het dier medisch gekeurd is en gezond wordt verklaard, zal het teruggebracht worden naar zijn natuurlijke habitat.

Luiaards leven voornamelijk in de hoogte, vastgeklemd aan bomen. Ze zijn zeer kwetsbaar omdat ze niet sneller kunnen lopen dan 2,5 meter per minuut. Het enige verdedigingsmechanisme dat ze hebben wanneer ze in gevaar is, zijn hun klauwen.

Wilde diersoorten
De Colombiaanse overheid vindt het belangrijk om wilde diersoorten te beschermen. Ze worden ook ernstig bedreigd in dit land. Colombia heeft diverse campagnes opgezet tegen de illegale handel met wilde diersoorten. Vorige week werden in het departement Antioquia 155 wilde dieren teruggezet in hun natuurlijke habitat nadat ze gered werden. En de stad Cartagena de las Indias startte in 2017 een campagne voor het beschermen van de flora en fauna van het land. Met een speciale eenheid gericht op het beschermen van de biodiversiteit, de natuur en het milieu, zijn ze in verschillende wijken van de stad op zoek naar wilde dieren die in gevangenschap zouden leven.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.