De metropolitaanse politie van de Colombiaanse stad Cartagena de las Indias is een campagne begonnen voor het beschermen van de flora en fauna van het land. Met een speciale eenheid gericht op het beschermen van de biodiversiteit, de natuur en milieu, zijn ze in verschillende wijken van de stad op zoek naar wilde dieren die in gevangenschap zouden leven.

 

wilde diersoorten
Politie Cartagena start campagne tegen handel in wilde diersoorten | Foto: WNF

Handel
Ook is er controle op voertuigen voor het mogelijk vervoeren van wilde diersoorten. Hiermee wil de politie de handel in wilde dieren stoppen. In Turbaco werd in een gemeentelijke bus een man van 37 jaar gearresteerd die in zijn tas 12 jonge vogels vervoerde: onder meer 4 parkieten en 7 papegaaien die als huisdieren zouden worden verkocht. Ook werd een man van 45 jaar opgepakt die in zijn auto 12 schildpadden verborg die bedoeld waren voor verkoop in de centrale markt.

wilde diersoorten
Politie Cartagena start campagne tegen handel in wilde diersoorten | Foto: Kit Logan via Compfight cc

Wilde diersoorten worden sterk bedreigd in Colombia. Politie eenheden in andere gebieden in het land zijn ook bezig de handel in wilde diersoorten te stoppen, zoals het geval is in de stad Medellín. Daar werkt de politie samen met opvangen en organisaties die zich bezighouden met het beschermen van de Colombiaanse flora en fauna. Niet alleen richten ze zich op het tegenhouden van de handel in wilde diersoorten, ook vragen ze mensen die wilde dieren als huisdier houden om zo snel mogelijk de dieren in te leveren. Hierna worden de dieren naar opvangcentra gebracht waar ze, wanneer mogelijk, voorbereid worden op een leven in het regenwoud.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.