Het is een feit: Spanje heeft haar eerste dierenambulance. En deze bevindt zich in Vilafranca del Penedès in de omgeving van Barcelona. Voor de prijs van een taxi is het nu mogelijk om huisdieren te vervoeren die naar een dierenarts moeten. Dit is mogelijk gemaakt met steun van het centrum Veterinarios Solidarios (solidaire dierenartsen) dat samenwerkt met opvangcentra en dieren helpt die zijn gered, in de steek gelaten en mishandeld.

dierenambulance
Eerste dierenambulance in Spanje | Foto: Mark Hillary/Flickr

Er is veel behoefte aan deze dienst. Drie personen zijn momenteel inzetbaar voor de dierenambulance. In minder dan een maand tijd hebben niet alleen veel huisdiereigenaren gebruikt gemaakt van de dierenambulance, maar ook opvangcentra hebben deze ingezet voor het vervoeren van wilde dieren zoals schildpadden en vietnamese varkens. De ambulance is gekocht dankzij donaties van particulieren die 30% van de totale prijs hebben betaald. Men is tevreden met de geleverde diensten.

dierenambulance | Foto: Veterinarios Solidarios
De ambulance!

Het idee voor een dierenambulance ontstond in Veterinarios Solidarios nadat een opvangcentrum met spoed vervoer nodig had voor mishandelde dieren. Al jaren willen ze iedereen helpen die geen eigen vervoer heeft, dieren ophalen die overleden zijn en speciaal vervoer nodig hebben, of vervoer bieden bij zoektochten naar vermiste dieren. De prijs van de rit wordt bepaald door het aantal gereden kilometers en de tarieven hangen af van het geval.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefania Pampin Zuidmeer