Een groep toeristen die onlangs tijdens zonsondergang een cruise maakte op de rivier de Zambezi schrok zich dood toen ze langs de oever een aantal krokodillen ontdekten die bezig waren het onderste deel van een mens te verorberen. Het vermoeden bestaat dat het om een ivoorstroper ging.

krokodillen
Foto: Pixabay

De Britse toeristen verbleven in een kamp in het Siansimba gebied van Zambia. Tijdens de boottocht op de Zambesi, die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe, zagen ze dat de krokodillen bezig waren met een feestmaal. Pas toen het schip de plaats naderde ontdekte men de resten van wat een man was geweest.

Stroper
Het vermoeden dat het om een ivoorstroper ging wordt gevoed door een actie van de lokale politie enkele dagen daarvoor. De rangers hadden een hinderlaag gelegd om 13 stropers te pakken, die waarschijnlijk vanuit Zambia de rivier waren overgestoken. Van hen keerden er 9 terug naar Zambia. De politie schoot tijdens de nederlaag een stropers dood, maar de rest van de groep is nooit gevonden. De politie vermoedt dat één van hen mogelijk gewond is geraakt en heeft geprobeerd de rivier al zwemmend over te steken, waarna de krokodillen hun kans schoon zagen. Of de overige stropers ook in de magen van de krokodillen zijn beland is niet bekend.

Direct nadat de boot met toeristen weer was aangemeerd op de plaats van vertrek is de politie ingelicht, maar aangekomen op de bewuste plek vond die geen enkel spoor meer van de vermoedelijke stroper.

Sporadisch
Het komt niet vaak voor dat mensen door krokodillen worden opgegeten. Uit Zimbabwe kwamen dit jaar tot nu toe enkele meldingen dat zwemmende jongeren door krokodillen zijn aangevallen, waarbij 3 van hen het niet overleefd hebben. Ook is recent een grote krokodil in de rivier de Mazonwe in het oosten van Zimbabwe doodgeschoten, omdat hij sinds 2014 in totaal 10 mensen had verorberd.

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.