PETA verzoekt moderetailer om angora te mijden in het licht van schokkend nieuw onderzoek naar Chinese fokkerijen
PETA heeft vandaag een campagne gelanceerd waarin ze haar leden en aanhangers aanmoedigt om moderetailers The Kooples te verzoeken de verkoop van angora en echt bont direct te stoppen. Het Franse bedrijf heeft oproepen van PETA UK genegeerd om het juiste te doen en zich moet aansluiten bij de meer dan 110 grote merken waaronder C&A, HEMA, Calvin Klein, H&M, Zara en het meeste recent Benetton die angorawol voorgoed uit hun collecties weren.

angora
De manier waarop angorakonijnen op ‘diervriendelijke’ fokkerijen in China worden gehouden, is gruwelijk | Foto: screenshot video

PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra:

“Het winkelende publiek weet nu dat konijnen intens lijden en het zelfs uitschreeuwen van de pijn als hun vacht op gewelddadige wijze uit hun gevoelige huid wordt gerukt voor producten met angora. The Kooples is de enige winkel in de Nederlandse winkelstraten die deze verschrikkelijk wrede industrie nog ondersteunt.”

Een nieuw onderzoek beschrijft hoe medewerkers en een dierenarts van PETA US van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit: “dieren zijn niet van ons om te dragen” onaangekondigde inspecties uitvoerde op vijf fokkerijen in de Chinese provincies Shandong en Zhejiang, die slechts enkele weken daarvoor gecontroleerd waren en werden bestempeldals “humaan”, en troffen mishandeling aan die nog verschrikkelijker was dan wat voorheen was vastgelegd. De groep zag dat de vacht van konijnen niet alleen uit hun huid werd gerukt, waardoor ze gestrest raakten en hun lichaam naakt, ze lijden ook aan pijnlijke medische kwalen, waaronder oogontstekingen, ontstekingen in hun oor, slopende neurologische ziektes, hittestress en ademhalingsproblemen. De dierenarts zag dat konijnen basis veterinaire verzorging werd onthouden evenals bescherming tegen de hitte tot wel 100 gaden.

Een recente PETA-onthulling van het “Origin Assured” label een marketing concept dat is opgericht door de bontindustrie zelf liet duidelijk zien hoe dieren lijden op pelsdierfokkerijen in Europa en Noord-Amerika en hun leven opgesloten doorbrengen in krappe, vieze draadstalen kooien voordat ze worden geëlektrocuteerd, vergast of vergiftigd. In het wild worden dieren gevangen in wildklemmen en kunnen dagenlang lijden aan bloedverlies, uitdroging en aanvallen door roofdieren voordat ze stikken of dood geknuppeld worden. Het onderzoek van PETA US is op verzoek verkrijgbaar. Klik alstublieft hier voor meer informatie.

PETA deed onderzoek naar zogenaamd diervriendelijke angorawolfokkerijen. Waarschuwing: schokkende beelden.

Persbericht People for the Ethical Treatment of Animals (PETA)


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.