In het Zweedse Stockholm hoorden drie vuilnismannen gemiauw komen uit de vuilniswagen waarop zij aan het werk waren. Het lukte de mannen niet om de exacte locatie waar het geluid vandaan kwam te lokaliseren. Ze twijfelden echter geen moment en besloten net zo lang te zoeken totdat ze de kitten in de 4 à 5 ton vuilnis zouden vinden. En dat is gelukt!

Katje vuilniswagen
Zo kwam de onfortuinlijke kitten uit de vuilniswagen | Screenshot video

Vuilnisman Bekir Mercil laat aan de Zweedse nieuwswebsite The Local weten:

Het katje moet in onze vrachtwagen zijn gesprongen zonder dat wij het doorhadden”.

De vuilnismannen gingen, nadat zij hun werkgever om toestemming hadden gevraagd, extra voorzichtig te werk gaan om de vuilniswagen op een vuilstortplaats leeg te halen. Eerst zijn de mannen met een schop aan de slag gegaan, maar later zijn ze overgestapt op een bezem, omdat ze het katje geen pijn wilden doen.

Na een halfuur spitten en graven kwam de kat tevoorschijn. Hij sprong gelijk uit de vrachtwagen. Het beestje trilde als een rietje en zag er zeer vermoeid uit. Gelukkig raakte hij niet gewond en was hij na een douchebeurt bij het dierenasiel weer helemaal fris en fruitig. Waarschijnlijk gaat het om een wilde kitten die in de vuilniswagen opzoek was naar eten.

Bekir Mercil hoopt dat het katje een goed thuis krijgt. Het is dat hij al twee grote honden heeft, want anders had hij het katje zelf geadopteerd.

Bronnen: AD.nl & The Local.se ©PiepVandaag.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.