Er wordt geen foie gras meer geserveerd in Britse koninklijke residenties, zo bevestigt een brief van Buckingham Palace aan PETA UK. Koning Charles is een langdurige tegenstander van het voedsel, gemaakt van de lever van een eend of gans. De dieren krijgen onder dwangvoeding een vette lever, die wordt beschouwd als delicatesse.

Koning Charles verbiedt foie gras in koninklijke residenties
Koning Charles verbiedt foie gras in alle koninklijke residenties | Foto: Arnaud Bouissou/COP PARIS/flickr CC0

Het huishouden van de koning schrijf aan de PETA dat foie gras niet meer wordt gekocht of geserveerd in koninklijke residenties. Toen hij nog prins van Wales was gaf hij aan een voorstander te zijn van hogere welzijnsnormen in de landbouw. Foie gras is ruim 10 jaar geleden verboden op zijn ‘eigendommen’ en Charles heeft een belangrijke rol gespeeld bij het lobbyen voor een breder verbod op andere koninklijke residenties. Nu als koning heeft hij deze oppositie opnieuw bevestigd, zo schrijft BBC News.

De brief aan PETA bevestigt dat er een verbod op foie gras geldt in het hele koninklijk huis en voor alle koninklijke residenties, waaronder Balmoral, Sandringham, Windsor Castle, Hillsborough Castle en Buckingham Palace.

Bron:

Maand geen eenden en ganzen in zuidwesten Frankrijk

©AnimalsToday.nl BVR