In Wieringermeer is de zwerfdierenopvang succesvol een inzamelingsactie gestart voor kater Bikkel. Vorige week raakte het dier zwaargewond nadat hij was beschoten op de Zuiderdijkweg.

Kater Bikkel
Kater Bikkel | Foto: Zwerfdierenopvang Wieringen/Wieringenmeer

In eerste instantie werd gedacht dat het dier was aangereden. De kater had verwondingen aan zijn voorpoot en verlammingsverschijnselen aan zijn achterpoten. Omdat hij nog wel reageerde op pijnprikkels werd besloten hem niet in te laten slapen.

De kater leek op te knappen maar omdat zijn voorpoot nog steeds niet in orde was werd besloten foto’s te maken. Op die foto’s werd duidelijk dat het dier maar liefst vijftien kogels in zijn lijfje had.

Om de kosten van de behandeling van Bikkel bij elkaar te krijgen, startte de zwerfdierenopvang Wieringen/Wieringenmeer een inzamelingsactie, de telefoon stond roodgloeiend. Medewerkers van een detacheringsbedrijf in de bouw met de toepasselijke naam Bikkel Groep meldden zich om alle kosten voor de operatie van kater Bikkel voor hun rekening te nemen.

Het is onbekend wie er achter de beschieting op de kater zit. De opvang zou graag in contact komen met mogelijke getuigen en donaties zijn nog steeds welkom, er zijn immers helaas veel meer dieren die hulp nodig hebben.

Frouwke Zoutman, tel. (0227) 593426, e-mail f.zoutman@quicknet.nl.

Bron: Dichtbij.nl ©PiepVandaag.nl