Het jaar 2018 is alweer bijna voorbij en dat is een mooi moment om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar. Er waren enorm veel mooie en positieve nieuwsberichten, maar er was helaas ook weer veel ellende te melden over dieren.

2018
Pony verwaarloosd bij Stichting Ponyopvang | Foto: Animals Today

Zo waren er al jaren klachten over de verwaarlozing van dieren bij Stichting Ponyopvang, ook bekend onder de naam Kinderboerderijtje. De ponyopvang is meerdere malen van locatie gewijzigd en keer op keer bleken de dieren nadien toch weer verwaarloosd te worden, zoals te zien op bovenstaande foto.

Na publicaties en meldingen door Animals Today en een mooie samenwerking met de dierenpolitie en LID werden in ieder geval alle pony’s en paarden in beslag genomen. Een paar maanden later werden we benaderd door mensen in België met de mededeling dat de opvang een herstart in België had gemaakt en dat de dieren wederom ernstig verwaarloosd werden. Wordt dus helaas vervolgd…

Paardenmarkt Hedel
We brachten een bezoek aan de paardenmarkt in Hedel, Gelderland. De beelden die we vastlegden op de Hedelse paardenmarkt maken meer dan ooit duidelijk dat paardenmarkten niet passen in deze tijd en keihard in strijd zijn met de Wet dieren. Inmiddels heeft de Partij voor de Dieren Kamervragen gesteld op basis van onze bevindingen en is onze zusterorganisatie House of Animals samen met Eyes on Animals juridische stappen aan het voorbereiden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Onverdoofde slacht

We lieten beeldmateriaal maken van de onverdoofde slacht in Nederland. Volgend jaar zal het wetsvoorstel dat onverdoofd slachten moet gaan verbieden eindelijk worden behandeld. Om het wetsvoorstel kracht bij te zetten kun je onze petitie ondertekenen.Bekijk Onverdoofde slacht in Nederland 2018 – let op, zeer schokkende beelden:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Honden op Curaçao
Begin 2018 ging onze documentaire ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ in première. De film laat de afschuwelijke situatie van de honden op dit prachtige vakantie eiland zien en ook de mensen die dag en nacht werken om de situatie van de dieren te verbeteren.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
En vlak voor de zomer werd er naar aanleiding van deze documentaire – vanuit House of Animals samen met de dierenbeschermingsorganisaties op het eiland – een groot sterilisatieproject georganiseerd. Dierenartsen uit Nederland en Curaçao steriliseerden samen met een enorme groep vrijwilligers in vijf dagen 400 honden. Zo mooi om te zien wat je kunt bereiken door samen te werken!

Nieuwe reportages over ezels en de schildpadden op Bonaire zijn bijna klaar en eigenlijk is deze nieuwsbrief veel te kort om alle hoogtepunten van het afgelopen jaar te benoemen. En onze reportages reiken ook verder dan Animals Today, want we waren te gast bij televisieprogramma’s als Nieuwsuur, Kassa, Opgelicht?!, Koffietijd en NieuwLicht.

Help je ons met een donatie?
In 2019 willen we nog veel meer kunnen doen voor de dieren en daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Steun ons daarom met een donatie. Alvast zeer bedankt! Voor nu wens ik jullie namens de redactie van Animals Today hele fijne en vooral ook diervriendelijke feestdagen.

Karen Soeters – Hoofdredacteur Animals Today

Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €

©AnimalsToday.nl