Karen’s vlog: Paardenmarkt Hedel is de druppel (video)

Karen Soeters bracht samen met Stichting Dier&Recht een bezoek aan de paardenmarkt in Hedel, Gelderland. De beelden die ze vastlegden op de Hedelse paardenmarkt maken meer dan ooit duidelijk dat paardenmarkten niet passen in deze tijd en keihard in strijd zijn met de Wet dieren.

Bekijk de schokkende beelden die Karen en Dier&Recht filmden op de paardenmarkt in Hedel:

Paarden en pony’s op de Hedelse markt worden in de nacht en vroege ochtend urenlang blootgesteld aan harde muziek, lawaai van publiek en dronken bezoekers van de feesttent en kermis. De ellende voor de dieren begint al bij het uitladen, waarbij de paarden op ruwe wijze uit de aanhangers getrokken worden en sommigen lelijk ten val komen.

Hedel

Blootgesteld aan harde muziek – paardenmarkt Hedel, 5 november 2018 | Foto: Animals Today

Spanning voelbaar
Tijdens verblijf op de markt krijgen de paarden te weinig water, kunnen niet bij het hooi op de grond omdat ze te kort staan aangebonden en in de stress verwonden ze elkaar. De spanning is bij alle dieren voelbaar en enkel dat feit is voldoende om de setting van paardenmarkten als in Hedel onder de loep te nemen, om daarna tot de conclusie te komen dat paardenmarkten niet meer van deze tijd zijn en moeten stoppen. De Wet dieren biedt alle handvatten voor een direct verbod.

 • Lees ook:

Zeer besmettelijke en actieve Droes op paardenmarkt Hedel

©AnimalsToday.nl i.s.m. Dier&Recht

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Dierenleed is niet goed maar de grootste zeurkousen gaan ook met de kinderen na dierentuin hier horen gin olifanten in een klein hok
  ……………………

 2. Martine Verhoeven zegt:

  Stop elk dierenleed, h is afschuwelijk

 3. Wat een verschrikking! De rillingen lopen over mijn rug… echt ongelofelijk dat mensen dieren op deze manier kunnen behandelen zonder greintje empathie.

 4. Heb het op tv gezien, ze moeten hetzelfde met die mensen doen
  Dan weten ze hoe het voelt, te erg voor woorden
  De mens blijft de dieren misbruiken en stoppen nooit!

 5. Ik begrijp niet goed wat je zegt, Kees. Je kan dan ook zeggen dat hoe de intensieve veehouderij hier is is al veel beter geregeld als in vele ander landen. Dat wil toch niet zeggen dat we bepaalde dingen moeten tolereren.
  Het is voor deze beesten een stressvolle situatie die in mijn ogen niet meer zou hoeven in deze tijd waar we meer en meer kennis hebben. Een situatie ten behoeve van de plezier van de mens en wederom waar ook weer geld een belangrijke factor is.

 6. In wat voor land leven we dat dit soort misstanden nog steeds getolereerd worden!!! Onbegrijpelijk! Pure dierenmishandeling😡

 7. hier sterven geen dieren de hongerdood net als op de Oostvaarder plassen, dus daar had al jaren naar gekeken moeten worden, dat is wat anders dan een dag wat minder hooi

Laat wat van je horen

*