Karen Soeters bracht samen met Stichting Dier&Recht een bezoek aan de paardenmarkt in Hedel, Gelderland. De beelden die ze vastlegden op de Hedelse paardenmarkt maken meer dan ooit duidelijk dat paardenmarkten niet passen in deze tijd en keihard in strijd zijn met de Wet dieren.

Bekijk de schokkende beelden die Karen en Dier&Recht filmden op de paardenmarkt in Hedel:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Paarden en pony’s op de Hedelse markt worden in de nacht en vroege ochtend urenlang blootgesteld aan harde muziek, lawaai van publiek en dronken bezoekers van de feesttent en kermis. De ellende voor de dieren begint al bij het uitladen, waarbij de paarden op ruwe wijze uit de aanhangers getrokken worden en sommigen lelijk ten val komen.

Hedel
Blootgesteld aan harde muziek – paardenmarkt Hedel, 5 november 2018 | Foto: Animals Today

Spanning voelbaar
Tijdens verblijf op de markt krijgen de paarden te weinig water, kunnen niet bij het hooi op de grond omdat ze te kort staan aangebonden en in de stress verwonden ze elkaar. De spanning is bij alle dieren voelbaar en enkel dat feit is voldoende om de setting van paardenmarkten als in Hedel onder de loep te nemen, om daarna tot de conclusie te komen dat paardenmarkten niet meer van deze tijd zijn en moeten stoppen. De Wet dieren biedt alle handvatten voor een direct verbod.

  • Lees ook:

Zeer besmettelijke en actieve Droes op paardenmarkt Hedel

©AnimalsToday.nl i.s.m. Dier&Recht