Vandaag begint de jaarlijkse slachting van 20.000 dolfijnen en kleine walvissen in het Japanse Taiji. Nog vorig jaar tekenden 1,7 miljoen mensen uit maar liefst 150 landen een petitie om dit te laten stoppen.

The Cove
The Cove

Sinds de film The Cove is er wereldwijd aandacht voor deze barbaarse praktijken en ondanks dat, petities en allerlei andere vormen van protest, heeft het nog niet mogen baten. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die The Cove met droge ogen hebben kunnen kijken.

Vissers jagen de dolfijnen op en drijven ze de netten van een baai in. Daarna worden de dieren afgeslacht met speren en messen. Spartelend en bloedend worden ze op boten getrokken. Nadien is het water helrood van het  bloed.

Een aantal dieren overleven het, maar worden dan verscheept naar dolfinaria.

Jaar in, jaar uit… En het start vandaag wederom en gaat door tot maart.

Wat een hel.

Ik krijg de beelden niet van mijn netvlies en eigenlijk is dat maar goed ook. We moeten organisaties als Sea Shepherd blijven steunen deze wantoestanden onder de aandacht te brengen. En door bijvoorbeeld bedrijven als de ING ervan te overtuigen dat het echt heel dom is mensen te stimuleren naar het dolfinarium te gaan.

Net zo lang tot het stopt.