Dat Bert’s Animal Verhuur niet van ophouden weet is inmiddels duidelijk. Hij heeft een half miljoen aan dwangsommen aan zijn broek hangen omdat hij van de rechter moet stoppen, dus je zou verwachten dat Bert alleen nog bezig is met uitzoeken waar hij al zijn dieren moet laten. Maar niets is minder waar.

Zeg Bert wanneer stop je?
Bert’s Animal Verhuur in Bloemendaal (december 2022) | Foto: House of Animals

Vrijdag 7 juli werd Bert voor de zoveelste keer betrapt, terwijl hij zijn mobiele kinderboerderij illegaal verhuurde. Dit keer in het Belgische Lede. De rit van Appeltern in Gelderland naar Lede duurt 2,5 uur en de temperaturen liepen vorige week vrijdag tegen de 30 graden. Voor Bert is dat allemaal geen enkel probleem. Hij laadt de dieren in de stikhitte in en zet ze na een lang transport in de felle zon, want de mobiele kinderboerderij biedt geen schuilmogelijkheid.
.

Karen’s blog Bert is niet te stoppen
Foto: screenshot Facebookpagina gemeente Lede

Illegale verhuur

Bert’s Animal Verhuur mag op last van de rechter sinds 2019 geen dieren meer verhuren. Dat hij zich daar niets van aantrekt werd de jaren daarna pijnlijk duidelijk. Keer op keer troffen we Bert aan op kerstmarkten, scholen, sportverenigingen en dorpsfeesten. En iedere keer weer deden we handhavingsverzoeken bij de gemeente. Deze acties van House of Animals zorgden ervoor dat Bert keer op keer hoge dwangsommen moest betalen.
.

Illegale hondenhandel bij Bert’s Animal Verhuur (video)

.
Ons onderzoek naar de illegale handel in honden door Bert bezorgde hem nog hogere dwangsommen, net als illegale bouwwerken op zijn terrein, die uiteindelijk door de gemeente werden verwijderd.
.

Illegale bouwwerken weggehaald bij Bert’s Animal Verhuur

.
Naast alle meldingen die bij House of Animals binnenkwamen over misstanden zijn ook de inspectierapporten van de NVWA ronduit schokkend. Inspecteurs constateerden ernstige verwaarlozing van de dieren, zoals doorgegroeide hoeven, slechte huisvesting, geen of onvoldoende voer en water. Er zijn dieren aangetroffen die zwaar ondervoed waren en in een dikke laag mest en modder stonden. Ook stelde de NVWA vast dat het sterftecijfer van de dieren op het bedrijf extreem hoog is. Men vindt tijdens een inspectie zelfs een dood paard in de sloot.

Is Bert te stoppen?

De rechtszaak tegen Bert wordt steeds uitgesteld en ondertussen blijkt hij vrolijk verder te gaan met zijn illegale activiteiten, met alle gevolgen van dien voor de dieren. Wij pleiten voor een levenslang houdverbod voor Bert. Na 25 jaar dierenleed kan de enige conclusie zijn dat wij als maatschappij de dieren tegen deze man moeten beschermen. Uit zichzelf stoppen gaat hij niet, dus blijven wij hem als House of Animals nauwlettend volgen en gaan we opnieuw een handhavingsverzoek indienen bij de gemeente. Wordt dus vervolgd, net zolang tot Bert stopt met het houden en verhuren van dieren.

Bekijk hieronder het visueel dossier 25 jaar misstanden Bert’s Animal Verhuur, samengesteld door House of Animals:
.

.

Karen’s blog: Zeg Bert, wanneer stop je nu eens?

©AnimalsToday.nl Karen Soeters | House of Animals