Dat ook in Spanje dieren de dupe zijn van de economische crisis blijkt wel weer uit het feit dat duizenden paarden verwaarloosd of geslacht worden. In de eerste drie maanden van dit jaar alleen al zijn er 19.793 paarden geslacht en dat is 31% meer dan vorig jaar.

Wat afschuwelijk! Schokkend ook hoeveel paarden gewoonweg aan hun lot worden overgelaten. Volgens een opvangcentrum in de buurt van Madrid is dat aantal namelijk zelfs met 80% gestegen.

Ondertussen gaat men in Japan rustig verder met het afslachten van dolfijnen. En ook dat heeft een economische achtergrond. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er voldoende aandacht blijft voor deze wreedheden en we en masse dierenbeschermers ter plaatse als The Cove Guardians blijven steunen, het uiteindelijk zal stoppen.

Ik ben dan ook heel blij dat Erwin Vermeulen tijd heeft vrij gemaakt om aan ons een uitgebreid interview te geven. Hij vertelt niet alleen over de slachting van de dolfijnen en wat wij er aan kunnen doen maar ook over zijn arrestatie en zijn ervaringen in de gevangenis.

Wat een geweldige dierenbeschermer! Deze week verschijnt het interview (video) op de site!

Karen Soeters en Erwin Vermeulen
Karen Soeters en Erwin Vermeulen