Een uitgehongerde straathond in India leed aan een enorme wond. Ze werd gevonden door de organisatie Animal Aid Unlimited in een opening van een riool. Ze was op sterven na dood en had zich overgegeven aan haar lot. Maar ‘het lot’ bracht haar een verrassing: een reddingsteam.

indiase straathond
De hond lag in stilte in een riool | Foto: YouTube video still

De vliegen krioelden over haar hoofd en de maden kropen uit haar wond. Zo werd Shanti gevonden in een riool in India. Een hulpverlener legde koekjes voor haar neer om enigszins vertrouwen op te wekken en tilde haar heel voorzichtig met een deken uit de gleuf. Ze werd in de auto geladen en meteen naar een dierenarts gebracht.

Allereerst werd er een poeder aangebracht op haar wond om de maden te doden. Helaas duurt het een paar uur voor zo’n poeder werkt en kon de wond dus ook niet meteen schoongemaakt worden. En hoe gewond Shanti ook was, het grootste probleem was dat ze compleet uitgedroogd was. Er werd meteen een infuus aangelegd waar ze meerdere dagen aan heeft gelegen.

Op de tweede dag wordt ze onder narcose gebracht en kan de grote klus beginnen: het schoonmaken en behandelen van haar buitengewoon grote wond. De dode maden worden eruit geplukt, ze wordt lekker gewassen en voorzichtig droog gewreven en daarna wordt er een verband aangelegd. Animal Aid Unlimited vertelt:

“We hebben veel honden gezien met vreselijke wonden en vergevorderde ziektes, maar we hebben zelden een hond gezien die zich er zo bij neer had gelegd dat ze zou sterven”

Shanti was in het begin erg verlegen naar mensen toe, maar dankzij hulpverlener Kamal heeft ze het vertrouwen in de mens weer een beetje terug gewonnen. Het was een zware strijd om Shanti weer uit zichzelf te laten eten en op haar poten te laten staan, maar na 6 weken van behandelingen mag ze er eindelijk weer zijn. Zie hier hoe prachtig ze er nu uitziet:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
 

©AnimalsToday Sophie Janssen