Foto’s en video’s van zeedieren misbruikt door jonge vakantievierders om dronken te worden, circuleren rond op internet en roepen veel woede op.

Foto: Total Frat Move Instagram

De foto’s en video’s zijn gemaakt tijdens de zogenaamde Spring Break. Tijdens deze vakantie van een week, reizen studenten en scholieren af naar badplaatsjes om te feesten en te drinken. Speciaal voor de Spring Break van dit jaar lanceerde Total Frat Move, een blog over het studentenleven, een Instagram account. Tussen de foto’s van feestvierende studenten, drankspelletjes en vooral veel alcohol, stonden een aantal foto’s en video’s van een groepje jongens die zeedieren misbruiken voor hun drankspelletjes.

Mishandelde haai
Een van deze video’s was van een haai die werd gebruikt om een bierblikje open te maken. Of de jongens de haai dood hadden aangetroffen of zelf uit de zee hebben gehaald, is onduidelijk. Maar de vishaak en vislijn suggereren dat de haai uit de oceaan was gevist. Waar de video is gemaakt, is onduidelijk maar het vissen naar haaien is nog steeds legaal in een aantal staten van Amerika, zoals Florida, Virginia en South-Carolina.

https://www.instagram.com/p/BRwL3rClu1O/

Sinds de video een week geleden werd geplaatst, is de video meer dan 600.000 keer bekeken. Uit de bijna 4.000 reacties blijkt dat de meerderheid van de kijkers het afschuwelijk vinden wat de jongens met de haai deden. Maar tussen reacties als ‘jullie moeten je schamen’ en ‘ik heb deze walgelijke video gerapporteerd, ze moeten hier niet mee weg kunnen komen’, vind je ook enkele reacties van mensen die de video erg grappig vinden.

Mishandelde zeester en meeuw
Naast deze haai werden ook een zeester en zeemeeuw walgelijk behandeld door de jongens. De zeester werd uit de zee gehaald en er werd alcohol op het dier gegooid. Vervolgens slurpte één van de jongens de alcohol van de arm van de zeester. Ook een meeuw werd gevangen en het dier werd ondanks het tegenstribbelen rond geparadeerd in een menigte feestvierende jongeren.

Boze reacties
Omdat er behalve deze foto’s en video’s gelukkig geen dieronvriendelijke content werd geplaatst, gaat het vermoedelijk enkel om een klein groepje jongens. Behalve de video van de haai, werden de rest van de foto’s verwijderd. Of er verder onderzoek naar de jongens wordt gedaan, is niet duidelijk.

Bron: Huffington Post ©AnimalsToday Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.