Afgelopen vrijdagavond is een labrador doodgereden in Rotterdam-Ommoord door een automobilist die met 120 kilometer per uur over de President Wilsonweg reed. De weg kent een maximaal snelheid van 50 kilometer per uur. 

Labrador Simon doodgereden
Labrador Simon | Foto via Facebook

De 69-jarige Gerard van Zuuren maakte om 23.00u nog een avondwandeling met labrador Simon. De hond is van zijn dochter Nicole en logeert tijdelijk bij hem in Rotterdam. Ter hoogte van de kinderboerderij op de President Wilsonstraat gaat het helemaal mis.

“Mijn vader was aan het oversteken toen er ineens een grijze Peugeot met volle vaart aan kwam sjezen”, aldus dochter Nicole. “Het had vijf seconden gescheeld of hij was geschept. Simon was aangelijnd en liep achter hem aan. Voor hem was het te laat; hij werd de lucht in geslingerd en kwam vijfentwintig meter verder op het asfalt terecht. Even heeft hij liggen piepen en toen is hij daar overleden.”

Eigenaresse Nicole is intens verdrietig en woedend.

“Ik wil die schoft vinden die mijn hond doodreed. Ik hoop dat ik van iemand de juiste tip krijg over de dader, zodat ik met de informatie naar de politie kan gaan. Die doen tot nu toe nog niks omdat het om een dier gaat in plaats van om een mens.”

Met Gerard van Zuuren gaat het nog steeds niet echt goed.”Ik heb mijn vader nog nooit zien huilen, maar hij is al een paar dagen in tranen. Los van het feit dat hij gek was op de hond, is hij nog steeds in shock.”

Bestuurder rijdt door na doodrijden hond [HVNL]

Onder andere via Facebook wordt gezocht naar informatie en getuigen.

Bron: Metronieuws ©PiepVandaag.nl