McCrueltyHollywoodsterren spreken zich openlijk uit tegen de inhumane manier waarop McDonalds omgaat met leghennen, nadat tijdens een undercoveroperatie ernstig dierenleed is geconstateerd bij een van de boerderijen die eieren levert voor de Egg McMuffins.

In een brief aan McDonalds CEO Jim Skinner, ondertekend door de dierenrechtenorganisatie Mercy for Animals en Hollywoodsterren Ryan Gosling, Zooey Deschanel, Emily Deschanel, Alicia Silverstone, Maria Menounos, Kristin Bauer, Ed Begley, Jr., Wendie Malick, Bryan Adams en Steve-O staat: “Namens bezorgde mensen overal verzoeken wij u dringend om het onnodige leed van deze dieren een halt toe te  roepen, door stricte en belangrijke maatregelen te nemen om dierenwelzijn te verbeter en toe te zeggen dat u de koop van legbatterij-eieren verbiedt”.

De oproep volgt na de publicatie van undercoverbeelden, gefilmd bij Sparboe Farms facilities in Iowa, Minnesota, en Colorado door een inspecteur van Mercy For Animals. De beelden tonen leghennnen samengepropt in kleine ijzeren kooien, dode rottende kippen in kooien, waarnaast andere hennen eieren leggen voor menselijke consumptie, medewerkers die de bekken van de hennen zonder verdoving afbranden, en de dieren gooien, waardoor zij hun nekken breken.

De undercoverbeelden hebben ervoor gezorgd dat McDonalds alle banden met de intensieve veehouder heeft verbroken. Maar het bedrijf heeft geen andere maatregelen genomen om dierenwelzijn te verbeteren en om legbatterijeieren niet meer te gebruiken.

In de brief staat verder vermeld dat hoewel McDonalds in Europa al 100% legbatterijvrije eieren gebruikt, de Amerikaanse restaurants doorgaan met het steunen van de megastallen die leghennen hun hele leven in kleine ijzeren kooien opsluiten. Deze vogels krijgen nooit de kans te lopen, rennen, frisse lucht in te ademen of zelfs maar hun vleugels te spreiden.

In Amerika geldt geen federale wet die kippen beschermt tegen dierenleed.

Klik hier om de video te bekijken.