Oproep: Wie herkent deze hond?

Donderdagavond 13 juli rond acht uur heeft een onbekende man zijn hond achtergelaten bij een weiland in Uitdam (NH). Wie herkent deze hond en weet wie de eigenaar is?

Wie herkent deze hond

Wie herkent deze hond? | Foto: Liesbeth Lammes-Hopman

Buurtbewoners Liesbeth en Johan Lammes-Hopman zagen hoe de hond, een pitbull, door de man met een touw aan een hek werd vastgemaakt aan de Rijperweg. Het stel was gisteravond aan het werk in hun schapenhouderij. Liebeth:

“Op een gegeven moment zien we een klein, donkergrijs autootje aankomen. We waren op dat moment zo’n vier- à vijfhonderd meter verderop, maar ik dacht aan het postuur te zien dat het om een man ging.”

Spoorloos
Niet veel later zien de schapenhouders dat de man een hond uit de auto haalt. In eerste instantie hebben ze geen argwaan maar als de man even later met een lang touw bij het hek bezig besluit het stel toch polshoogte te gaan nemen:

“We zijn er toen toch maar op af gegaan, maar we moesten natuurlijk nog best een afstand overbruggen.”

Maar eenmaal bij het hek aangekomen blijkt de eigenaar van de hond spoorloos:

“We zagen alleen nog z’n autootje richting Amsterdam gaan, maar de hond was moederziel alleen. Heel erg sneu voor het beestje.”

Wie herkent deze hond

Foto: Facebook Stichting Dierenambulance Purmerend e.o.

Het stel ontfermt zich over de hond en ze nemen hem mee naar binnen:

“Het was een heel lieve hond en in goede conditie. De dierenambulance is ‘m na een paar uurtjes op komen halen. We hadden hem graag willen adopteren, maar dat gaat helaas niet met de schapen.”

Wie herkent deze hond

Foto: Liesbeth Lammes-Hopman

Oproep
De politie is inmiddels een onderzoek gestart en roept getuigen, of mensen die de hond herkennen, op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook via de Dierenambulance Purmerend op het telefoonnummer 0299-432338.

Bron: NH Nieuws ©AnimalsToday.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. kengai zegt:

  Je kunt de hond toch vrij simpel leren om geen aandacht aan schapen te schenken, maar dan moet je dan even tijd voor nemen en die moet je wel hebben of willen hebben.

 2. Monique zegt:

  Eigenaar is gevonden volgen Nathalie Lieder op twitter.

 3. Ze komt me heel bekend voor heb haar op de foto gezet (nov 2016) en vergeleken maar ze is wel stuk ouder geworden. Eigenaar is verhuisd heb wel een naam van de man maar geen adres..

 4. Jeroen zegt:

  Ik vraag mij in dit soort situaties af of het verstandig is om de eigenaar te zoeken. Misschien wil hij de hond dan toch weer terug en dat gebeurt dan waarschijnlijk nog ook. Om hem vervolgens over een tijdje weer te dumpen. Het is misschien beter om gewoon een nieuw thuis voor hem te zoeken waar hij wel gewenst is en de rest van zijn leven in liefde, veiligheid en gezondheid mag doorbrengen.

  • Monique zegt:

   Dieren dumpen/achterlaten is verboden, ze zoeken de eigenaar om een flinke boete uit te schrijven. De hond verdient een warm mandje, snap eigenlijk niet dat deze mensen de hond niet kunnen houden ivm hun schapen……..kan prima samen gaan.