Een lid van Mercy for Animals Canada werkte 8 weken undercover bij kalkoenboerderij Hybrid Turkeys in Ontario, en was getuige van een zeer wrede behandeling van de vogels. De vreselijke beelden spreken voor zich.

Kalkoenboerderij
Foto: Wakker Dier

De undercoveractie vond plaats van december 2013 tot februari 2014 bij Hybrid Turkeys, de op een na grootste leverancier van kalkoenen in de wereld. De onderzoeker was getuige van de beestachtige behandeling van de dieren, waaronder:

– Medewerkers stompten, gooiden, schopten en sloegen de kalkoenen.
– Medewerkers verbrijzelden de ruggegraat van kalkoenen en sloegen op hun kop met metalen stangen en spades.
– Kalkoenen met open wonden, rottende ogen en etterende infecties liet men lijden, zonder diergeneeskundige hulp.
– Dit vogelras groeit zo snel dat de dieren door hun poten zakken door hun eigen gewicht.

‘De dodingspraktijken die ik in de video zag waren barbaars; ze resulteerden niet in onmiddellijk verlies van bewustzijn. Het is ongehoord om vogels te trappen, slaan of weg te slingeren. Dit is abnormale wreedheid’, vindt dr. Ian Duncan, deskundige op het gebied van pluimveewelzijn.

Het korte leven van kalkoenen in de vee-industrie leven is rampzalig en vol angst, geweld en langdurig lijden. Wilde kalkoenen zijn slank, behendig en kunnen vliegen. Commerciële kalkoenen worden selectief gefokt, ze worden zo groot en groeien zo snel dat velen lijden aan pijnlijke botkwalen, heupblessures, kreupele poten en vergroeiingen. Ook fatale hartaanvallen zijn geen uitzondering. De genetisch gemanipuleerde kalkoenen kunnen niet op de natuurlijke manier voor nageslacht zorgen. Daarom moeten ze worden geïnsemineerd.

Ondanks de genetische manipulatie behouden de dieren hun zachtaardige, onderzoekende en sociale gedrag. Gedragsdeskundigen, dierenartsen en wetenschappers zijn het erover eens dat kalkoenen gevoelige en intelligente dieren zijn met unieke persoonlijkheden, net zoals honden en katten, terwijl we die vaak op een andere manier behandelen.

‘Kalkoenen zijn gewervelden met bewustzijn en onderzoek wijst uit dat ze gevoelens hebben die vergelijkbaar zijn met de gevoelens van zoogdieren. Pluimvee lijdt ook onder pijn, angst en stress’, aldus Duncan.

Waarschuwing: zeer schokkende beelden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde