Vandaag viert Stichting Melief haar tiende verjaardag! Twee enorm toegewijde mensen, Marc Winter en Lothar Vermeulen verzorgen al een decennium lang vol overgave maar liefst meer dan duizend dieren. Geiten, hanen, katten, honden, hangbuikzwijnen, varkens, konijnen, ganzen enzovoort, enzovoort.

Gnadenhof Melief
Gnadenhof Melief

De stichting heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijn nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze bij Stichting Melief rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven.

Stuk voor stuk dieren met een bijzonder verhaal.

Zo woont er een hondje dat ooit van een man was met psychiatrische problemen. Beiden werden ziek maar men wist niet waarom. Bleek uiteindelijk dat de man zichzelf maar ook zijn hondje met olie injecteerde…

Of het varken Engel dat bijna letterlijk uit de lucht is komen vallen, vandaar ook haar naam. Melief ligt aan een drukke weg waar veel varkenstransporten langskomen. Dit idyllische plekje ligt namelijk tussen de bio-industrieën. Het contrast kan echt niet groter zijn. Engel is van zo’n passerende vrachtwagen afgevallen toen ze een big van 4 maanden oud was. Wat een geluk dat ze hier nu echt varken mag zijn.

Karen Soeters bracht samen met Loretta Schrijver vorig jaar een bezoek aan Melief.

Gnadenhof Melief op Facebook

Bekijk hier het filmpje van hun bezoek

©PiepVandaag.nl