Een stroper in de Amerikaanse staat Missouri is door de rechter veroordeeld tot het kijken van de film Bambi in de gevangenis. De man moet tijdens zijn celstraf van 12 maanden de Disneyfilm uit 1942 iedere maand kijken. De eerste keer zal vóór 23 december 2018 moeten plaatsvinden.

Bambi
Still uit de Disneyfilm Bambi

David Berry en zijn twee zoons David Jr. en Kyle werden in augustus gearresteerd voor het illegaal doden van honderden herten. De drie namen de hoofden met geweien mee en lieten de rest van de lichamen wegrotten. Het bleek om een van de grootste stroperszaken in de geschiedenis van de staat Missouri te gaan. Honderden herten werden illegaal gedood.

Tijdens de berechtiging, waarbij naast Berry en zoons zoons een grote groep andere stropers werden veroordeeld, legde de rechter David Berry Jr een jaar gevangenisstraf, met het verplicht maandelijks kijken van de film Bambi op. Of de andere veroordeelden de film ook moeten kijken, is niet bekend.

In de Disneyfilm is te zien hoe een jager de moeder van het kleine hertje Bambi vermoordt, een hartverscheurende scene die menig kind heeft getraumatiseerd. Haar beroemde laatste woorden zijn:

“Bambi, snel! De bomen! Sneller Bambi, sneller! Kijk niet om! Blijf rennen! Blijf rennen!”

Bron: Washington Post ©Animals Today Monique van Dijk Armor