Op kinderboerderij ´t Wooldrik in Enschede blijkt een koe slachtoffer te zijn van herhaaldelijke aanranding en verkrachting. De politie droeg de verdachte over aan justitie, maar de man heeft enige vervolging omtrent deze zaak kunnen ontlopen door uitzetting.

verkrachting
Verdachte van verkrachting koe ontloopt straf  (foto illustratief, onder artikel is een foto van koe Laura te zien)| Foto: publiek domein

Een 59-jarige man die wordt verdacht van de aanranding en verkrachting van koe Laura op kinderboerderij ´t Wooldrik te Enschede blijkt onlangs het land te zijn uitgezet vanwege zijn lange strafblad. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de man zich ongeveer een half jaar lang herhaaldelijk aan Laura vergrepen. Dit blijkt naast camerabeelden uit bewijsmateriaal dat de verdachte ter plaatse heeft achtergelaten. De dierenpolitie kon daardoor DNA afnemen. De verdachte man werd overgedragen aan justitie, en deze zou beslissen of de man strafrechtelijk zou worden vervolgd. Want seks met dieren is sinds 2010 wettelijk verboden in Nederland.

Betrapt tijdens verkrachting

Echter is hiervan niets terechtgekomen. De man verbleef namelijk al twee jaar illegaal in ons land; zijn verblijfsvergunning was ingetrokken naar aanleiding van criminele activiteiten. De afgelopen jaren dook de man onder om aan de uitzetting te ontkomen. Hierin slaagde hij, totdat hij op heterdaad werd betrapt op de verkrachting van koe Laura op kinderboerderij ´t Wooldrik. Beheerder Erwin ontving een camera-alarmering op zijn mobiele telefoon en snelde zich naar de stal. Toen hij aankwam, was de politie al gearriveerd en arresteerde de man ter plaatse. Beheerder Erwin van de kinderboerderij zegt ook te hebben vernomen dat de verdachte intussen terug is in zijn land van afkomst:

Erg jammer, want ik had graag gezien dat hij zijn verdiende straf had gekregen. En ja, het is maar goed dat de politie er die avond eerder was dan ik… Zonde dat hij op deze manier de dans alsnog ontspringt.”

Attributen in de stal

Onlangs vertelde scheidsrechter en tevens bestuurslid van kinderboerderij ´t Wooldrik Bas Nijhuis nog aan radioprogramma Bas & Bert van RTL Oost dat er maandenlang onduidelijkheid was geweest over verdachte attributen die in de stal werden aangetroffen. Daar lagen continu vreemde plastic zakjes. En over het prikkeldraad was herhaaldelijk karton geplaatst; vermoedelijk zodat de indringer er gemakkelijk overheen kon klimmen. Uit grote zorg werd besloten beveiligingscamera´s te installeren. Dankzij de camerabeelden is het mysterie opgelost en weten we dat het dier is verkracht. Echter gaat het hier om een zeer droevige waarheid: de beelden laten zien hoe een man een koe de stal in lokte met wat hooi en hoe hij later met een onbedekt onderlichaam weer naar buiten kwam. Bas Nijhuis:

“Daarop (op de camerabeelden) was te zien hoe de man met wat hooi een koe de stal in lokte, waarna hij enige tijd later met zijn broek op de enkels weer naar buiten kwam.”

Koe Laura

Koe Laura is onderzocht door een dierenarts en maakt het naar omstandigheden goed. Maar toch zondert ze zich nog wel af van de andere dieren op de kinderboerderij. Laura is duidelijk onthutst door de verkrachting. En ook Erwin en zijn collega´s zijn nog erg ontdaan van het hele voorval.

Koe Laura | Foto: Bericht op X van Hart van Nederland

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools