Hond Maggie uit Libanon, die maar liefst 17 keer beschoten was met een luchtbuks en de aanval overleefde, woont nu in Brighton, Engeland. Ondanks dat ze vreselijk behandeld is, is ze zachtaardig en enthousiast en blijkt ze een geweldige therapiehond te zijn. Een hond met een bijzonder levensverhaal en een bijzonder karakter.

therapiehond
Maggie | Foto: screenshot This Morning/YouTube

De veerkracht van dieren blijft verbazen. De vijfjarige hond Maggie overleefde eind 2018 ternauwernood een gruwelijke mishandeling in Libanon. Ze werd vastgebonden achtergelaten nadat ze 17 keer beschoten was met een luchtdrukwapen, waaronder in haar ogen. Ook een oor werd afgesneden en ze had een gebroken kaak. De zwaargewonde Maggie bleek zwanger te zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cute Happy Disabled Rescue Dog (@maggiethewunderdog) op

Adoptie

Dierenhulporganisatie Wild at Heart vond haar gelukkig op tijd en zorgde dat ze weer opknapte. Een verzoek tot hulp via sociale media bereikte Kasey Carlin uit Engeland. Ondanks dat het moeilijk is om dieren uit Libanon te vervoeren, besloot ze Maggie te adopteren. Na zes maanden lukte dit eindelijk en inmiddels woont Maggie samen met Kasey en husky Mishka. Kasey Carlin:

“Ik heb nog nooit een hond als Maggie ontmoet. Ze is zo energiek en bruisend. Door wat ze heeft meegemaakt moet ze enorm geleden hebben, maar ze geeft zo veel liefde.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cute Happy Disabled Rescue Dog (@maggiethewunderdog) op

>

Therapiehond

Haar nieuwe leven in Engeland bevalt Maggie uitstekend. Ze is vriendelijk en vrolijk en dol op aandacht. Na een training is ze nu zelfs een officiële therapiehond geworden en gaat met veel plezier mee op bezoek bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen en scholen. Haar trieste levensverhaal maakt indruk. Kasey:

“We bezoeken scholen en werken praktijkgericht met de jongeren. Wat er met Maggie gebeurde is afschuwelijk. Maar haar verhaal kan anderen inspireren om het goede te doen en zo dragen we er ten minste aan bij de wereld wat mooier te maken.”

Maggie de wonderhond

Ruim 93.000 mensen volgen de avonturen van ‘Maggie the Wunderdog’ via Instagram. Ook de BBC besteedde aandacht aan de bijzondere hond:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cute Happy Disabled Rescue Dog (@maggiethewunderdog) op

Ook was Maggie te gast bij het Britse ITV:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bronnen:

AnimalsToday.nl AngeliqueLagarde