Triest nieuws uit Groenland. Daar is aangekondigd dat ze zelfs meer walvissen willen vangen dan is bepaald door de Internationale Walvisvangstcommissie (IWC). Het land heeft toestemming om maar liefst 211 dwergvinvissen te doden en dat moeten er dit jaar 221 worden volgens de deelregering in Nuuk. Vorig jaar heeft Groenland met steun van Denemarken een aanvraag ingediend bij de IWC om het vangstquotum te verhogen. Dat werd tijdens de jaarvergadering afgelopen juli echter afgewezen.

Walvis
©Marjolein Knip

Het is Groenland toegestaan voor zogenaamde eigen consumptie op walvissen te jagen maar steeds vaker wordt het walvisvlees geserveerd in restaurants aan toeristen.

Sandra Altherr van de biodiversiteitsorganisatie Pro Wildlife zegt hierover: “Het blijkbaar zo dringend noodzakelijke walvisvlees wordt op Groenland steeds vaker in supermarkten of zelfs trendy toeristenrestaurants verkocht: als walvisbarbecue, Groenland-sushi of walviscarpaccio met mozzarella. Ook op het Deense vasteland is walvisvlees verkrijgbaar, wat een schending is van het EU-recht”.

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.