Ondanks toezeggingen van het Dolfinarium om ermee te stoppen, biedt het watercircus in Harderwijk nog altijd fotomomenten aan met dolfijnen. Dat meldt EenVandaag na eigen onderzoek. Fotomomenten met dolfijnen aanbieden druist in tegen alles wat het Dolfinarium beweert te zijn, namelijk ‘educatief’. Demissionair minister Adema van LNV wil dat het Dolfinarium er direct mee stopt.

Nog steeds fotomomenten met dolfijnen
Fotomomenten met dolfijnen zijn niet educatief | Foto (illustratief, niet Dolfinarium): publiek domein

Het Dolfinarium zegt zelf een dierentuin te zijn en geen circus met wilde dieren. Maar een zichzelf respecterende dierentuin staat geen fotomomenten toe met de dieren. Wereldwijd worden wilde dieren uitgebuit zodat toeristen ermee op de foto kunnen,. Met vaak vreselijke gevolgen voor deze dieren. Niet zelden zijn hun tanden uitgetrokken of afgeslepen, of zijn hun nagels uitgetrokken, zodat toeristen niet gewond kunnen raken.
.

RCC: Reclame ‘Ontdek, Beleef en Bescherm’ Dolfinarium misleidend

Fotomomenten met Dolfijnen

Karen Soeters van House of Animals is heel boos over de boodschap die het Dolfinarium met de fotomomenten afgeeft:

“Het Dolfinarium doet alsof fotomomenten met wilde dieren normaal zijn. Niet dus! Dat is exact het tegenovergestelde van educatief, namelijk dom en tegelijk geslepen.”

.

‘Dolfinarium vertelt onjuiste informatie op website’

Leugens

Karen Soeters wijst erop dat het Dolfinarium al jaren in financieel slecht vaarwater zit en dat men er alles aan doet om het publiek met onwaarheden te lokken:

“We zagen het in hun slogan en we lazen het op hun website. De leugens om het publiek zand in de ogen te strooien over de educatieve waarde en het zogenaamde dierenwelzijn van hun dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen zijn talloos. Ik hoop dat Adema ditmaal ferm ingrijpt, want het Dolfinarium neemt niet alleen een loopje met de waarheid, maar met ons allemaal.”

.

Opnieuw klachten naar RCC over onwaarheden Dolfinarium

Circus met wilde dieren

In 2019 is het Dolfinarium hard op de vingers geslagen door de Visitatiecommissie Dierentuinen, die het Dolfinarium op veel punten afkeurde als dierentuin. De behuizing was te klein, de circusshows met kunstjes voor publiek en de fotomomenten waren allen onderdeel van de kritiek. Karen Soeters:

“Zelfs met deze kritiek is het Dolfinarium doorgegaan met liegen over de educatieve waarde, want zonder die leugen is het wat het is; een circus met wilde dieren. En die zijn niet voor niets verboden in Nederland.”

Adema heeft het Dolfinarium dringend verzocht te stoppen met de fotomomenten.

Bron:

RCC: Klacht Bite Back tegen Dolfinarium gegrond

Dolfijnen Dolfinarium nog niet naar China, maar uitstel geen afstel

©AnimalsToday.nl BVR