Ondanks massale protesten is Shell afgelopen zondag tóch begonnen met proefboren in het kwetsbare Noordpoolgebied. Greenpeace vindt dit onacceptabel en daarom sloten actievoerders van Greenpeace Nederland gisteren meer dan 70 tankstations van Shell door het hele land. Op de pompen plakten ze een sticker die uitlegt waarom Shell de Noordpool met rust moet laten.
greenpeace stop shell

Met deze actie wil Greenpeace het publiek laten zien dat Shell de verkeerde weg is ingeslagen door onnodige grote risico’s te nemen met deze boringen. De media berichtten veel over AGreenpeace en de actie, maar daardoor óók over Shell en waar ze mee bezig zijn. En dat is nou precies de bedoeling.

De reacties varieerden volgens de milieuorganisatie van onbegrip en irritatie tot steunbetuigingen en alles daartussen. Maar het begrip over de noodzaak van deze actie heeft ook geleid tot bijna 20.000 nieuwe petitietekenaars. Wil je helpen Shell te laten stoppen met de onverantwoorde olieboringen? Teken nu dan ook de petitie op www.stopshell.nl!

Bron ©PiepVandaag.nl