Uit het filmpje is niet af te leiden waar het is, maar toch is deze reddingsactie van begin dit jaar het noemen waard. Een piepklein poesje kwam in een afwatering terecht, maar dankzij een lenig en dapper meisje vormde de eerstvolgende regenbui geen bedreiging voor het kleine beestje.

piepklein poesje
Poesje gered | Foto: screenshot video

Het wekt de indruk ergens in Zuid-Amerika te zijn. Langs de straten loopt een overdekte afwatering, maar aan de straatzijde is deze open om het water ongehinderd door te laten. Deze opening is groot genoeg voor een jong katje om doorheen te vallen, en dat is precies wat gebeurde voorafgaand aan het onderstaande filmpje.

Mieuw
Twee meisjes hoorden het angstige gepiep van het jonge poesje en ze ontdekten al snel dat het uit de afwatering kwam. Eén van de twee filmde hoe haar vriendin zo dapper was om zich door de opening van het riool te wurmen om het kitten te zoeken. Uit de beelden blijkt dat de wand van de afwatering van glad metaal is, waardoor het poesje er niet tegenop kon klimmen en gevangen zat.

Zonder veel problemen wordt het jonge poesje gered en ook het meisje komt zonder kleerscheuren maar enigszins onder de modder het riool weer uit. Wat er verder met het kleintje gebeurt wordt niet gemeld, maar het leed was niet te overzien geweest wanneer de volgende regenbui de afwatering onder water had gezet. In Nederland komen ook dieren om het leven omdat ze in rioolputten vallen, zoals jaarlijks honderdduizenden padden.

Dapper
Bekijk hieronder het filmpje waarin het meisje zo dapper is om in het riool te klauteren en het angstig mauwende poesje te redden:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel