Een Indiase straathond had zulke ernstige huidproblemen, dat het door de korsten bijna leek alsof ze een schild in haar nek had. Dankzij intensieve verzorging is Cherry helemaal opgeknapt en de metamorfose is geweldig om te zien.

Indiase straathond
De huidproblemen van de Indiase straathond worden aangepakt | Screenshot Video Animal Aid Unlimited

Ernstig ziek
Medewerkers van organisatie Animal Aid Unlimited werden ingeschakeld om een straathond met ernstige schurft te helpen. Ze troffen het magere dier aan langs de kant van de weg en zagen hoe slecht ze eraan toe was. Door de huidziekte was ze grotendeels kaal en had ze afschuwelijke korsten in haar nek en op haar rug, wat vliegen aantrok. De jeuk die de mijten veroorzaakten, moet vreselijk zijn geweest. Ze zag er ontzettend beroerd uit, alsof ze het elk moment op kon geven.

Gevangen
Terwijl een medewerker de hongerige hond wat te eten gaf, dat ze graag opat, gooide een andere medewerker van achteren een net over haar heen. Dat zal schrikken zijn geweest, maar het was voor het goede doel. Zonder hulp had het dier nog langer ernstig geleden en het niet overleefd.

Liefdevolle behandeling
Cherry, zoals het onfortuinlijke teefje werd genoemd, werd meermaals behandeld tegen de schurft en haar pijnlijke korsten met lotion ingesmeerd om de pijn te verzachten. De zachtaardige hond onderging de verzorging heel gedwee. Na een paar dagen begon ze op te knappen: de korsten verdwenen en ze kreeg een wasbeurt. Cherry at goed en sterkte aan. Steeds weer werd haar pijnlijke huid verzorgd. Gaandeweg voelde ze dat ze in goede handen was en kreeg ze meer vertrouwen. Animals Aid Unlimited:

“Toen we haar redden zag ze eruit als een oude, stervende hond. Nu is ze hersteld van de schurft, is ze gesteriliseerd, ingeënt, en heeft ze steeds gemerkt dat we haar lief hebben.”

Transformatie
In onderstaand filmpje zie je wat een prachtige hond er onder het hoopje ellende vandaan is gekomen.

Het is triest om je te bedenken dat er zo veel straathonden- en katten zijn die, net als Cherry, ziek zijn en dringend hulp nodig hebben. Gelukkig zijn er organisaties die zich het lot van deze dieren aantrekken, en heeft Cherry daardoor een nieuw leven gekregen. De tomeloze inzet van mensen en organisaties zoals Animals Aid Unlimited is de redding voor vele dieren.

Bron Facebook Animal Aid Unlimited © Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.