Animals Today Reportage: Hanoi, het gal van de beer (video)

In Vietnam is het sinds 2005 verboden om gal van beren te tappen. Toch leven nog steeds meer dan 1200 beren in afschuwelijke omstandigheden op zo’n 400 galbeerboerderijen door het hele land. Daarbij blijkt uit undercover gefilmd beeldmateriaal dat er ondanks het verbod nog steeds beren voor hun gal worden gehouden en dat er een levendige handel is in de gal van deze prachtige dieren. Deze berengal wordt niet alleen op straat verkocht maar ook via Facebook en is dus op deze manier overal verkrijgbaar.

Karen Soeters reisde voor Animals Today af naar Vietnam om een reportage te maken over het lot van deze beren en bezocht onder andere berengalfarms.

Bekijk de reportage hier.

Opvangcentrum voor galberen
Gelukkig ook goed nieuws: Stichting Vier Voeters heeft een opvangcentrum gebouwd waar straks zeker 100 beren kunnen worden opgevangen. Ook is de organisatie een petitie gestart om de Vietnamese overheid aan te sporen in actie te komen om einde te maken aan de verschrikkelijke situatie waar de beren in moeten leven.

De petitie voor de galberen kun je hier tekenen.

© Animals Today

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Mir Otten zegt:

  Dit moet STOPPEN

 2. Ze moeten deze dieren met rust laten.

 3. Stop this

 4. Ellen leidekker zegt:

  STOP MET DEZE MISHANDELING VAN DEZE MOOIE BEREN 😡😡😡😡😡

 5. Herman Bobbink zegt:

  Het is niet te bevatten dat er mensen zijn die om eigen bestwil een dier zo ongelofelijk veel leed kunnen aandoen. Het zijn meestal de Aziaten die zich van alles laten wijsmaken en er gewoon lak aan hebben dat het om een levend wezen gaat. De wereld zou eigelijk massaal hiertegen moeten protesteren, maar ik merk ook in mijn omgeving dat er maar wijzig reactie komt op alles wat ik hierover deel en onderneem. Dit is echt een noodzakelijk iets waar de politiek serieus mee aan de gang moet.

Laat wat van je horen

*