Een kat is vijf dagen na de krachtige aardbeving in Italië levend onder het puin vandaan gehaald. De brandweer vond afgelopen maandag het uitgeputte dier tijdens opruimingswerkzaamheden in het dorpje Amatrice. Poes Gigia werd naar een dierenarts gebracht. Later werd ze met haar baasje Daniela herenigd die dolgelukkig was met dit goede nieuws.

aardbeving
Kat vijf dagen na aardbeving Italië gered | Foto: screenshot youtube video Inside Edition

Naast veel mensen zijn ook dieren het slachtoffer geworden van de krachtige aardbeving. Ook zij hebben hulp nodig, deze hulp komt mede uit Nederland, namelijk door St. Dierenhulp zonder Grenzen. Hoe u kunt helpen, kunt u hier lezen.

Hulp
Italiaanse dierenbeschermingsorganisaties hebben de redding en verzorging voor dieren  gecoördineerd  in de getroffen plaatsen. Transportbusjes, veldtenten, dierenambulances, medicatie, operatiemateriaal, verbandmiddelen en dierenartsen waren en zijn nog steeds nodig. Zij geven niet alleen hulp aan dieren, ook de slachtoffers van de aardbeving gaan ze helpen en hulp is er ook voor de mensen die er wel in geslaagd zijn hun dier te redden.

Tot nu toe werden 21 dieren levend onder de brokstukken gehaald na de zware aardschok met een kracht van 6,2 van 24 augustus. Gigia is een van die 21 dieren. Het gaat om katten, honden, koeien en zelfs een schildpad.

Bron @PiepVandaag.nl Estefanía Pampín Zuidmeer