In de nacht van dinsdag op woensdag 24 augustus schudde de aarde in Umbria en Marche in Italië. Daar waar de breuklijnen lopen vond een zeer zware aardbeving plaats. Naast veel mensen zijn ook dieren het slachtoffer geworden. Ook zij hebben hulp nodig, deze hulp komt mede uit Nederland, namelijk door St. Dierenhulp zonder Grenzen.

aardbeving
Dierenhulp zonder Grenzen gaat helpen na aardbeving Italië | Foto facebookpagina Dierenhulp zonder Grenzen

De nacht
De eerste beving, met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter, was om 3.36 uur en twee uur later was er een beving van 5.5. Tussen deze twee heftige bevingen waren echter nog eens 13 bevingen te voelen. Ook nu ,  dagen later, zijn er nog steeds naschokken. Inmiddels zijn ze al bijna niet meer te tellen, de één nog heftiger dan de ander waarvan sommigen zelfs te voelen zijn in het noorden van Italië.

Midden Italië
De bevingen waren het hevigst ten noord oosten van Rome. Van de plaatsen Pescara del Tronto, Accumoli, Arquata del Tronto en Amatrice is praktisch niks over. Huizen en gebouwen zijn volledig ingestort. Mensen zijn alles kwijt, maar naast de materiële schade zijn er ook veel slachtoffers te betreuren. Tot nu toe bijna 300 doden,  nog  worden mensen vermist,  honderden zijn gewond, waarvan sommigen zeer ernstig. Reddingwerkers zijn onder het puin aan het zoeken naar slachtoffers, maar de hoop is zeer  klein  om nog iemand te vinden die in leven is.  De reddingswerkers worden in veel gevallen geholpen door hun honden, met korte rustperiodes zoeken ze constant door. Ook naar dieren. Af en toe werd een gewond  dier  gevonden onder het puin, helaas ook vaak overleden. De dieren die gered zijn probeert men te verenigen met hun baasjes die in het tentenkamp verblijven of elders. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

aardbeving
Dierenhulp zonder Grenzen gaat helpen na aardbeving Italië | Foto: Facebookpagina Dierenhulp zonder Grenzen

Hulp
Italiaanse dierenbeschermingsorganisaties hebben de redding en verzorging voor dieren  gecoördineerd  in de getroffen plaatsen. Transportbusjes, veldtenten, dierenambulances, medicatie, operatiemateriaal, verbandmiddelen en dierenartsen waren en zijn nog steeds nodig. Zij geven niet alleen hulp aan dieren, ook de slachtoffers van de aardbeving gaan ze helpen en hulp is er ook voor de mensen die er wel in geslaagd zijn hun dier te redden.

Dierenhulp zonder Grenzen
Er is veel nodig aan materiaal, dit kost geld en St. Dierenhulp zonder Grenzen heeft aangeboden financieel te helpen en zij hopen dat u dit ook wilt doen. De stichting heeft een medewerkster die woonachtig is in Italië, Mirjam van der Laan. Zij zal nauw contact onderhouden met de mensen ter plekke.

Helpen
Wilt u/jij ook een bijdrage storten? Dit kan op SNS Rekening IBAN NL12 SNSB 0928 2718 03 BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting .Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Italië

Persbericht Dierenhulp Zonder Grenzen