Het had een ‘feestje’ moeten worden om de inauguratie van president Trump te vieren, maar door wereldwijd protest gaan de gesponsorde jachtpartijen van Donald Trump jr. en zijn broer Eric niet door.

Trump
Jachtpartij met Trumps afgeblazen | Foto (bewerkt): screenshot video Trophycruelty’s channel/YouTube

Afgelopen dinsdag schreef PiepVandaag nog over de fondsenwervingsactie van de gebroeders Trump. Voor een miljoen dollar werden rijke trofeejagers geworven om deel te nemen aan de jacht op beren, elanden, adelaars, marlijnen, forellen en wilde kalkoenen. Het bericht leverde terecht verontwaardigde reacties op, en niet alleen in Nederland. Het geld zou gaan naar ‘wildlife conservation’, maar er werden geen namen genoemd van organisaties.

‘Ideetje’
Kort na onze publicatie schreef de website MarketWatch dat de wereldwijde protesten geholpen hebben, want het jachtfeestje is afgeblazen. De website schrijft:

“Het presidentiële overgangsteam heeft in een verklaring gezegd dat het plan om de jacht- en visexpedities met Eric en Donald Trump jr. voor donateurs die een miljoen dollar zouden schenken slechts ‘een ideetje’ was.”

Woordvoerster Hope Hicks van het Trump-team zegt daarover:

“Het evenement was niet goedgekeurd door de familie en werd derhalve ook niet nagestreefd.”

Afknallen
In het aanvankelijke plan werd gesproken over een stijlvolle meerdaagse jachtpartij, met als dresscode ‘camouflagepakken en manchetknopen’. Voor de ‘iets’ minder rijken waren er ook mogelijkheden, want voor 500.000 dollar kon je samen met de heren een grizzlybeer afknallen, voor 250.000 een eland, je betaalde 100.000 dollar voor het uit zee vissen van een marlijn, het vangen van regenboogforellen kostte 50.000 dollar en voor 25.000 namen de Trumps je mee voor de jacht op wilde kalkoenen. Er werden ook optredens van bekende artiesten beloofd en fotosessies met de aanstaande president.

Ook het koffiedrinken met dochter Ivanka Trump gaat niet door. Daarvoor werd 50.000 dollar gevraagd.

Protest helpt!
De vraag is of de jachtpartijen zonder de wijdverbreide protesten ook niet doorgegaan waren, maar dat zullen we waarschijnlijk nooit weten. De kans is in ieder geval groot dat de pr-machine van Trump vreesde voor een stevige imagoschade als de zoons hun belachelijk plannen hadden kunnen uitvoeren. Want niets is zo misselijkmakend als een trofeejager die met zijn jachtbuit op de foto gaat en ermee pronkt op de sociale media. Maar gezien de perverse jachthobby van de broertjes Trump zijn we daar voorlopig en helaas nog niet van af.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.