We zijn dol op bijzondere vriendschappen tussen dieren en mensen. Hoe mooi is het om te zien dat een huisdier en het baasje een warme band hebben waar veel mensen jaloers op kunnen zijn? Maar zo nu en dan loop je tegen een vriendschap aan die wat minder voor de hand ligt. Zoals die tussen de haan Frog en Savannah.

haan
Frog en Savannah | Foto: screenshot video The Dodo/YouTube

Haan Frog kreeg zijn naam (kikker) omdat hij als jonge haan vaak hipte in plaats van liep. Deze manier van voortbewegen leek meer op het springen van een kikker, dus de naam lag voor de hand. Het eerste wat Frog zag toen hij uit het ei kroop was de kat, maar de werkelijke binding vond plaats tussen Frog en Savannah. Laatstgenoemde wordt ook wel een ‘dierenfluisteraar’ genoemd, omdat dieren van alle soorten zich bij haar thuis voelen.

Waar Savannah gaat volgt Frog. Het liefst zit hij op haar hoofd, schouder of nek, en Savannah is zo dol op hem dat ze desgevraagd moet toegeven meer van de haan te houden dan van haar eigen broer. En die liefde is wederzijds, wat iedere dag weer blijkt wanneer aan het einde van de schooldag de schoolbus stopt, niet ver van het ouderlijk huis van Savannah.

Verlangen
Alsof Frog kan klokkijken wacht hij iedere dag op het moment dat de schoolbus aankomt en rent vervolgens als een bezetene naar de bushalte om zo snel mogelijk bij ‘zijn’ Savannah te zijn. Het ziet er niet alleen heel koddig uit, je voelt ook bij het zien van de beelden dat de haan erg verlangt naar het contact met Savannah. En dat vinden we niet alleen heel bijzonder, maar ook hartverwarmend.

Bekijk de bijzondere beelden hieronder, en probeer maar eens niet te glimlachen bij het zien van de rennende Frog:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Frog de haan is ook te volgen op Instagram.

In A Galaxy Far Far Away….

Een bericht gedeeld door Frog The Rooster (@frogtherooster) op

Bron: The Dodo/YouTube, Frog the rooster/Instagram ©AnimalsToday.nl Bart van Riel