Hope for Podencos is een opvangcentrum in Spanje dat zich bezig houdt met het opvangen van podenco’s. Deze honden worden in Spanje voornamelijk gebruikt voor de jacht, en als ze de jagers niet meer dienen worden ze na het jachtseizoen gedumpt en soms zelfs gedood. Hope for Podencos heeft al veel podenco’s kunnen redden, opvangen en helpen aan een nieuw, warm huis, meestal in het buitenland. Maar nu heeft het noodlot toegeslagen bij House of Podencos.

Hope for Podencos
Opvang Hope for Podencos dreigt te sluiten| Foto: Nickthevet via Compfight cc

In januari 2018 stierf één van de oprichters van het opvangcentrum, Suzannah Stacey. Na haar dood dreigt Hope for Podencos te moeten sluiten. Ze hebben €120.000 nodig om het opvangcentrum open te houden. Momenteel zijn ze verantwoordelijk voor 40 honden. Suzanna heeft vele jaren van haar leven gewijd aan deze honden. Ze was bezig dit nieuwe opvangcentrum te kopen in november 2017, maar ze heeft de kans niet gekregen om alle juridische documenten te regelen die nodig waren om de fondsen veilig te stellen in het geval ze zou sterven. Hierdoor bevindt het opvangcentrum zich nu in de financiële problemen.

Als Hope for Podencos dit geld niet bij elkaar krijgt zullen ze het opvangcentrum verliezen. Help Hope for Podencos zodat ze de opvang niet hoeven te verlaten en hun werk kunnen voortzetten: het redden, opvangen en ter adoptie stellen van podenco’s. Het is februari, de zwaarste maand voor de podenco, die momenteel massaal gedumpt wordt in Spanje nu dat het jachtseizoen geëindigd is.

Wil je Hope for Podencos steunen? Klik dan hier.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer