Een loslopende hond werd begin deze week gesignaleerd bij metrostation Zuidplein in Rotterdam. De meldkamer schakelde de dierenambulance in die het dier vervoerde naar de opvang. De bulterriër bleek al anderhalf jaar zoek!

gestolen
Foto via Dierenbescherming Rijnmond Facebook

Getraceerd dankzij chip
Het teefje was angstig en zat met haar staat tussen de benen in de kennel. Gelukkig bleek ze gechipt en konden haar eigenaars worden gebeld. Deze waren enorm blij met het nieuws, want de hond was anderhalf jaar geleden gestolen en sinds die tijd spoorloos. Ze repten zich direct van Tiel naar Rotterdam.

Emotionele hereniging
Stapje voor stapje liep Angel afwachtend naar haar baasje. Toen ze hem van dichtbij zag herkende ze hem en raakte door het dolle heen, zo blij was ze hem weer te zien. De vreugde was wederzijds.

‘Ze was heel bang toen we aankwamen, maar zo blij dat ze weer mee naar huis mocht. Wij hadden nooit verwacht haar ooit nog terug te zien maar gelukkig is dat wel gebeurd’, aldus de eigenaresse van Angel. ‘Dit hadden we nooit mogen dromen, ben zo gelukkig dat ze terug is, dat is met geen pen te beschrijven.’

“We maken hier veel ellende mee, maar dit was fantastisch. Dit maak je maar eens in je leven mee’, vertelden de medewerkers van de opvang.

Bronnen: Dierenbescherming Rijnmond en RTL Nieuws ©PiepVandaag.nl