De Rotterdamse brandweer heeft twee katten gered uit een brandend huis in Crooswijk. Het baasje van de katten is voor behandeling van het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.

brandend huis
Foto: screenshot video Hart van Nederland

De brand vond plaats op de derde verdieping en was door nog onbekende oorzaak begonnen in de keuken. Op het adres in de Isaac Hubertstraat wonen twee katten en een mens. De persoon is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht, door het inademen van de vrijgekomen rook. De katten konden gelukkig op tijd gered worden door de brandweer, waar ze ook zolang opgevangen zijn.

brandend huis
Foto: screenshot video Hart van Nederland

Red onze dieren
De brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle, waardoor erger werd voorkomen. In situaties als deze is het belangrijk voor de brandweer om te weten of er huisdieren aanwezig zijn in een brandend huis. Laat het altijd aan buren weten dat je een of meerdere huisdieren hebt. Er zijn ook speciale stickers verkrijgbaar om de hulpdiensten te laten weten dat er huisdieren in het pand zijn.

brandend huis
Noodsticker voor huisdieren van de Koningin Sophia Vereeniging

Bronnen: RTV Rijnmond, Hart van Nederland ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.