Zowel een kat als een bever hebben afgelopen weekend hun leven te danken gehad aan de brandweer. In Boskoop (ZH) redde de brandweer een kat die vastzat in het water en in Weert (L) werd een bever gered uit een rioolbak.

brandweer
Brandweer redt kat uit het water in Boskoop | Foto: screenshot video Omroep West

De bever in weert was in een onmogelijke situatie terechtgekomen door in een rioolbak te vallen. Op eigen houtje kon het dier er niet uitkomen en dus waagden medewerkers van de lokale dierenambulance een poging. Dit mocht echter niet lukken en toen was het de beurt aan de brandweer.

Aanvankelijk werd er een duikteam in paraatheid gebracht, maar zij bleken niet nodig te zijn. Met behulp van een paar takken werd de bever van zijn plek gelokt, waarna het dier met behulp van twee netten uit de rioolbak gered kon worden. Na zijn hachelijke avontuur is de bever door de dierenambulance meegenomen, om op een later tijdstip weer vrijgelaten te worden.

Vermagerde kat
De kat in Boskoop werd al 4 weken vermist door zijn baasje. Het dier werd aangetroffen onder de beschoeiing van een stalen damwand in het water en kon geen kant op. Een duiker van de brandweer sprong meteen in het water om de inmiddels flink vermagerde kat te redden. Ook hier werd het geredde beestje overgedragen aan de dierenambulance en inmiddels is de kat weer terug bij zijn blije baasje.

Pluim
Wij vinden het geweldig dat de brandweer zich behalve het blussen van branden ook inzet voor dieren in noodsituaties, dus bij deze delen we een pluim uit voor de betrokkenen die afgelopen weekend de kat en de bever gered hebben. En natuurlijk geldt dat ook voor alle andere mensen die zich inzetten voor dieren in benarde posities.

Bekijk hieronder een filmpje van Omroep West over de reddingsactie van de kat in Boskoop:

Bronnen: 1Limburg, Omroep West ©PiepVandaag.nl Bart van Riel