Crimewatch, de Engelse variant van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, besteedt aandacht aan de moord op hond Troya (een Dogo Canario). Zij werd op kerstavond uit haar kennel gestolen en vermoord teruggevonden in een kanaal.

Crimewatch
De vermoorde hond Troya | Foto: screenshot video Sophia Brown/YouTube

Troya werd met een Aldi-tas om haar hoofd die was vastgebonden met een gordijnrail teruggevonden in het kanaal, door een mevrouw die bij een molen langs het kanaal aan het werk was. Zij waarschuwde de eigenaar Anthony Taylor, die Troya vervolgens uit het water heeft gehaald. Chops Owen, een vriend van Taylor, die hierbij aanwezig was laat weten dat het hele voorval walgelijk en ziekmakend is.

Beloning
De moord op de tweejarige hond wordt onderzocht door de politie en de RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Er is een zelfs een beloning van 2.000 pond uitgeloofd voor degene die helpt de moordenaar te vinden. Troya is het eerste dierlijke slachtoffer waar aandacht aan wordt besteed in Crimewatch.

Anthony Taylor is er van overtuigd dat de dief drugs aan Troya heeft gevoerd voordat hij de 50 kilo wegende hond kon stelen. Aan de hand van de sporen die bij de buren zijn gevonden kan worden geconcludeerd dat het om het werk van een professional gaat. Waarschijnlijk wilde de dief de hond verkopen voor zo´n 1.500 pond, maar heeft hij Troya vermoord omdat hij gek werd van het geblaf.

Gerechtigheid
Met het BBC-programma Crimewatch hopen de eigenaren van Troya niet alleen aandacht voor hun hond te krijgen, maar voor alle honden die worden gestolen voor geld of om mee te fokken. Troya was zeer geliefd bij haar baasjes waar zij van pup af aan bij heeft gewoond. Met Crimewatch hopen zij dat de dader wordt gevonden en dat er gerechtigheid komt voor Troja.

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat