Dierenhulporganisatie Wildlife SOS in India was ruim twee jaar bezig om de 56-jarige Aziatische olifant Mohan vrij te krijgen. Na oeverloze strubbelingen is het ze dan eindelijk gelukt: Mohan is thuis!

Mohan
Mohan komt eindelijk aan in de olifantenopvang van Wildlife SOS

Op haar facebookpagina kondigde de organisatie het grote nieuws aan:

“We hebben gewonnen! Mohan bevindt zich op dit moment in onze truck en is onderweg naar het opvangcentrum waar hij de rest van zijn leven een vrije olifant mag zijn.”

Inmiddels is Mohan aangekomen en krijgt hij eindelijk de liefdevolle verzorging die hij zo hard nodig heeft en verdient. Zijn nieuwe plek bevindt zich in het Elephant Conservation and Care Center in Mathura.

Mohan heeft het grootste deel van zijn leven gedeeld met olifant Raju. Raja werd twee jaar geleden al gered door Wildlife SOS, maar ten tijde van de reddingsactie verdween de ‘eigenaar’ met Mohan. Al eerder berichtte PiepVandaag over deze twee dieren.

De beide olifantjes zijn waarschijnlijk toen ze nog heel jong waren uit het wild geroofd. Als kalfjes werden ze aan kettingen vastgelegd op de marktplaats van Snoeper Mela, waarna ze werden gekocht door twee familieleden. Mohan, en Raju, hebben een vreselijk leven gehad. Mohan is veel te mager; zijn ruggengraat en bekkenbeek steken uit. Hij stond continu vastgeketend, kreeg te weinig water en qua voedsel moest hij het doen met droge takken en twijgen.

De reis van Mohan naar de nieuwe leefplek is goed gegaan. Het was een lange rit maar hij heeft het prima doorstaan, mede dankzij heerlijke tussendoortjes als bananen en suikerriet.

Bekijk hier het leven van Mohan tot nu toe:

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen