#GNvdD: 73-jarige blinde, dove olifant Sook Jai gered (video)

De 73-jarige blinde, dove olifant Sook Jai werd van jongs af aan gebruikt om toeristen te vervoeren. Door jaren van hard werken was ze afgepeigerd en zwak. Dankzij de Save Elephant Foundation is Sook Jai nu gered en verplaatst naar het Elephant Nature Park waar ze haar laatste jaren in olifantwaardige omstandigheden mag doorbrengen.

Sook Jai

Sook Jai neemt een modderbad | Schermafdruk video

Olifanten zijn niet alleen ongelooflijk slimme dieren, maar ze zijn ook heel expressief als het gaat om hun emoties. Op het moment dat de Thaise Save Elephant Foundation aankwam en Sook Jai in de truck laadde, kon je meteen zien dat ze overstuur was.

Tijdens de rit naar haar nieuwe leefomgeving liepen de tranen over het gezicht van Sook Jai. De medewerkers aan boord probeerden haar zo goed als ze konden te troosten. Ondanks dat ze erg veel honger moest hebben, wilde ze niets eten. Zich niet bewust van wat er zou komen, was Sook Jai op weg naar een plek waar ze eindelijk vrij kon zijn en gelukkig. Zonder te worden belast met dagelijks toeristen op haar rug terwijl haar eigenaren profiteerden van haar pijn.

Bedekt met wonden uit haar verleden, liep Sook Jai voorzichtig de truck af bij aankomst bij haar nieuwe woonplek. Toen ze het water zag, dook ze er onmiddellijk op af om daarna een fijn modderbad te nemen.

Sook Jai heeft haar hele leven hard moeten werken: van bedelen op straat tot het vervoeren van toeristen. Ze was in zeer slechte conditie en zat onder de wonden van de keren dat ze met geweld behandeld werd. Ze begint langzaam te wennen en de stichting hoopt dat ze zal herstellen van haar verleden en snel weer in perfecte conditie is.

Bekijk hier de verhuizing van Sook Jai:

Bronnen: Shareably, Elephant Nature Park ©Animals Today Sophie Janssen

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Mooi dat dit arme dier alsnog in de laatste jaren van haar leven op een waardige, veilige plek terecht gekomen is. Hopelijk zal zij daar nog enigszins herstellen van alle ellende die haar berokkend is en een beetje liefde en vrede in haar kunnen voelen. Maar wat een idioterie toch wat mensen allemaal maar met dieren mogen doen om er zelf geld aan te verdienen. En hoe dom zijn die toeristen toch die niet beseffen welk gruwelijk leed er achter zit wanneer een olifant gevangen is en op commando mensen moet vervoeren. Deze mensen kennen dieren blijkbaar alleen uit stripboeken en tekenfilms en denken dat het allemaal “hartstikke leuk en gezellig” is. Helaas is niets minder waar. De werkelijkheid die hier achter zit is gruwelijk, net als bij olifanten en andere wilde dieren die in circussen misbruikt worden.