De 73-jarige blinde, dove olifant Sook Jai werd van jongs af aan gebruikt om toeristen te vervoeren. Door jaren van hard werken was ze afgepeigerd en zwak. Dankzij de Save Elephant Foundation is Sook Jai nu gered en verplaatst naar het Elephant Nature Park waar ze haar laatste jaren in olifantwaardige omstandigheden mag doorbrengen.

Sook Jai
Sook Jai neemt een modderbad | Schermafdruk video

Olifanten zijn niet alleen ongelooflijk slimme dieren, maar ze zijn ook heel expressief als het gaat om hun emoties. Op het moment dat de Thaise Save Elephant Foundation aankwam en Sook Jai in de truck laadde, kon je meteen zien dat ze overstuur was.

Tijdens de rit naar haar nieuwe leefomgeving liepen de tranen over het gezicht van Sook Jai. De medewerkers aan boord probeerden haar zo goed als ze konden te troosten. Ondanks dat ze erg veel honger moest hebben, wilde ze niets eten. Zich niet bewust van wat er zou komen, was Sook Jai op weg naar een plek waar ze eindelijk vrij kon zijn en gelukkig. Zonder te worden belast met dagelijks toeristen op haar rug terwijl haar eigenaren profiteerden van haar pijn.

Bedekt met wonden uit haar verleden, liep Sook Jai voorzichtig de truck af bij aankomst bij haar nieuwe woonplek. Toen ze het water zag, dook ze er onmiddellijk op af om daarna een fijn modderbad te nemen.

Sook Jai heeft haar hele leven hard moeten werken: van bedelen op straat tot het vervoeren van toeristen. Ze was in zeer slechte conditie en zat onder de wonden van de keren dat ze met geweld behandeld werd. Ze begint langzaam te wennen en de stichting hoopt dat ze zal herstellen van haar verleden en snel weer in perfecte conditie is.

Bekijk hier de verhuizing van Sook Jai:

Bronnen: Shareably, Elephant Nature Park ©Animals Today Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.