Omdat veel mensen deze dagen binnen blijven, biedt het Wildlife Film Festival Rotterdam nu gratis mooie natuurfilms online aan. Momenteel is de documentaire Forest Hope (Nature Conservation Films, 2018) te bekijken.

Forest Hope
De geboorte van Chang Yim in Thailand maakte veel indruk | Schermafdruk Forest Hope

In Forest Hope worden de projecten van Bring The Elephant Home in Thailand en Zuid Afrika gevolgd. Doordat het leefgebied van wilde olifanten steeds kleiner wordt en landbouwgrond steeds verder wordt uitgebreid, ontstaan in veel gebieden steeds meer conflicten tussen mens en olifant. In deze film, die op het WFFR in wereldpremière ging, volgen we Antoinette van de Water in haar moedige werk. Met haar organisatie Bring The Elephant Home zet Antoinette duurzame en innovatieve technieken in om die conflicten te verminderen en de situatie van olifanten te verbeteren.

Antoinette van de Water: Forest Hope op Wildlife Film Festival Rotterdam

Forest Hope vertoont onder meer fragmenten van de beginjaren van Bring The Elephant Home in Thailand, zoals het redden van olifanten van de straat en de geboorte van Chang Yim. De toenemende mens-olifant conflicten worden indrukwekkend in beeld gebracht, zoals toen er een baby-olifant in een put viel en vast kwam te zitten. Een spectaculaire reddingsactie volgde, met grote graafmachines, zegenende monniken en meelevende dorpelingen. De film vertoont ook beelden van de eerste projecten in Zuid-Afrika.

Forest Hope
Een spectaculaire reddingsactie | Schermafdruk Forest Hope

Forest Hope is te bekijken via YouTube:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Impact coronavirus op het werk van Bring The Elephant Home

Bring The Elephant Home zou 30 maart een onderzoekstation openen in Zuid-Afrika, maar door het nieuwe coronavirus en de lockdown in Zuid-Afrika is dit helaas niet door gegaan. In Thailand, waar de projecten veelal gefinancierd worden door vrijwilligersgroepen, heeft de coronacrisis ook enorme gevolgen.

Thaise olifanten in de problemen door coronacrisis

Donaties zijn dringend nodig om ons werk voort te kunnen zetten. We hopen ons onderzoekstation later dit jaar te openen en het komende regenseizoen in Thailand weer met vele vrijwilligers bomen voor olifanten te kunnen planten.

Als je wilt bijdragen zodat wij olifanten kunnen blijven helpen, kun je hier een donatie doen. Heel hartelijk dank.

Persbericht Bring the Elephant Home