People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en haar internationale zusterorganisaties hebben samen met andere dierenrechtenorganisaties een handtekeningenactie opgezet om de Europese Commissie aan te sporen harder op te treden tegen de productie van foie gras.

Foie gras Europese Commissie

Foie gras is één van de meest omstreden producten ter wereld. Het produceren van deze leverpaté gebeurt op een extreem wrede manier en dierenwelzijnsorganisaties voeren al jarenlang campagne om mensen bewust te maken van de wreedheden die ganzen moeten ondergaan tijdens het proces.

Zo is in een video van PETA Nederland te zien hoe de ganzen een metalen buis in hun keel geschoven krijgen zodat men grote hoeveelheden graan in hun maag kan pompen. De ganzen ondergaan immens veel pijn en staan doodsangsten uit terwijl hun longen langzaam dichtgeknepen worden door hun opgezwollen organen. De Europese Commissie heeft de afgelopen jaren veel klachten ontvangen over de productie van dit wrede product, dat in strijd is met de Europese wetgeving op het gebied van voedselproductie.

De kooien, waarin de ganzen worden gehouden op fokkerijen, voldoen bijvoorbeeld niet aan de Europese richtlijnen. Ondanks het feit dat deze aanbevelingen eigenhandig opgesteld zijn door de Europese Commissie, faalt ze momenteel nog steeds om deze daadwerkelijk te handhaven en actie te ondernemen.

De productie van foie gras is een wreed proces waarin ganzen gedwangvoederd en stelselmatig mishandeld worden. Dierenrechtenorganisaties en beroemdheden zoals Sir Roger Moore hebben dit leed op succesvolle wijze onder de publieke aandacht gebracht de afgelopen jaren. Nu probeert PETA in samenwerking met haar zusterorganisaties de Europese Commissie en de Europese Raad van Landbouw aan te sporen om voorgoed een einde te maken aan de foie gras industrie.

Klik hier voor meer informatie over foie gras en de petitie, die begin september zal worden gepresenteerd aan de ambtenaren van de Europese  Commissie en de Europese Raad van Landbouw.

Bekijk hieronder de video van PETA. LET OP: schokkende beelden!

Bron: PETA.nl