Erwin VermeulenSea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen, die sinds 16 december vast zit in een japanse gevangenis, moet mogelijk een boete van 100.000 yen (zo’n 1000 euro) betalen. Erwin’s vader Ad Vermeulen heeft dit vernomen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vandaag werd de rechtszitting in de zaak tegen Erwin vervolgd. Een rechter in Osaka zal waarschijnlijk bepalen of hij in afwachting van het eindoordeel vrijkomt. De definitieve uitspraak is op 22 februari.

De uit Veldhoven afkomstige dierenrechtenactivist werd op 16 december in Taiji gearresteerd, toen hij foto’s probeerde te maken van een dolfijntransport. Hij werd aangehouden door de politie op verdenking van het duwen van een hotelmedewerker. Ooggetuigen hebben echter verklaard dat dit niet het geval is geweest.

In twee maanden tijd heeft Erwin zijn familie niet mogen spreken. Zijn ouders hebben echter onlangs via het ministerie zij een korte audioboodschap van hun zoon gekregen. Daarin verklaart hij dat hij zowel fysiek als mentaal in orde is. Ook feliciteert hij zijn moeder en zegt hij dat hij carnaval mist.

PiepVandaag startte een emailactie naar de japanse ambassade, om druk uit te oefenen Erwin Vermeulen vrij te laten. Inmiddels hebben bijna 8000 mensen meegedaan met deze emailactie.
Help Erwin Vermeulen ook en stuur een email naar de Japanse Ambassade!