De uit een asiel afkomstige aankomend presidentiële hond Major Biden krijgt van de Delaware Humane Association een eigen inDOGuration, zoals als zijn baasje Joe geïnaugureerd wordt. Major is een Duitse herder die in 2018 door de Bidens werd geadopteerd. Samen met hond Champ zal hij op 20 januari het Witte Huis betrekken.

presidentiële hond Major Biden krijgt inDOGuration
Aankomend president Joe Biden met adoptiehond Major | Foto: Delaware Humane Association

In tegenstelling tot zijn voorganger Trump houdt aankomend president Joe Biden wel van dieren, tot grote opluchting van dierenvrienden wereldwijd. Verwacht wordt dat Biden snel allerlei natuur-, milieu- en dieronvriendelijke maatregelen van Trump zal terugdraaien. Alleen al het feit dat Biden een hond uit het asiel van de Delaware Humane Association adopteerde geeft hem veel krediet bij dierenliefhebbers.

De adoptie van Major

Begin 2018 ontving het asiel een nest van zes Duitse herderpuppy’s, waaronder de toekomstige presidentiële hond Major. De pups waren er erg slecht aan toe, vertelt Patrick Carroll van de Delaware Humane Association:

“Ze waren erg ziek. Ze waren in contact gekomen met een giftige stof. We weten niet zeker wat het was. De honden waren lusteloos, braken en werden een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen.”

De pups vochten voor hun leven en herstelden na toediening van vocht en medicijnen. Het asiel plaatste in maart 2018 een bericht op Facebook, op zoek naar pleeggezinnen.
.

presidentiële hond Major Biden krijgt inDOGuration

.
Volgens Patrick Carroll stuurde dochter Ashley Biden het bericht door naar haar vader, wetende dat hij op zoek was naar een metgezel voor de ouder wordende Champ, de Duitse herder die al bij de familie Biden woonde. En dat was niet zonder gevolg, want Joe Biden kwam plotseling opdagen, vertelt Caroll:

“Hij kwam gewoon op Paaszondag langs en wilde de puppy’s ontmoeten.”

Al snel kreeg Major een warm thuis bij de Bidens en na enkele maanden werd bekend dat hij zijn ‘gouden mandje’ had gevonden. Aankomend president Biden keerde in november 2018 terug naar het asiel met een inmiddels volwassen Major om hem  officieel te adopteren.
.

.
Hoewel Major de eerste asielhond is in het Witte Huis, is hij niet het eerste geredde hond in de presidentiële residentie. Yuki was een pup van een gemengd ras, die door zijn eigenaar was achtergelaten bij een benzinestation in Texas en werd gered door Luci, de dochter van president Lyndon B. Johnson (1963-1969). De familiekat van Bill en Hillary Clinton, Socks, was ook een gered dier.

InDOGuration

De inDOGuration van Major vindt zondag 17 januari plaats en is opgezet als evenement om geld in te zamelen voor de het werk van de Delaware Humane Association. De inDOGuration is live te volgen via internet voor een minimum donatie van 10 dollar. Het evenement start om 15.00 uur Eastern Standard Time (EST), waar we in Nederland 6 uur op voorlopen, dus het begint bij ons om 21.00 uur. Wil je de inDOGuration van Major Biden volgen, dan vind je hier meer informatie.

Bronnen:

Hoe Biden bedreigde dieren kan helpen

©AnimalsToday.nl BVR