Voormalig vice-president van de Verenigde Staten Joe Biden en zijn vrouw Jill adopteerden deze week een jonge Duitse herder. Ze zorgden als pleeggezin al enige tijd voor de 10 maanden oude Major, die het slachtoffer was geworden van vergiftiging, en hebben hem nu officieel aan hun gezin toegevoegd.

Joe Biden
Major en voormalig VS vice-president Joe Biden | Foto: Delaware Humane Association/Facebook

Eerder dit jaar berichtte dierenopvang Delaware Humane Association in Wilmington dat er een nest zieke pups was binnen gebracht. Het nest van zes Duitse herders was in maart overgedragen aan het asiel. De hondjes verkeerden in kritieke toestand, omdat ze iets giftigs hadden binnen gekregen in het huis waar ze vandaan kwamen. Ze hadden veel medische verzorging nodig.

De Bidens hadden al een Duitse herder, Champ. Toen ze het bericht van de dierenopvang lazen wilden ze als pleeggezin zorgen voor een van de hulpbehoevende pups.

Vrienden
Deze week besloten de Bidens om de nu 10 maanden oude Major officieel te adopteren. Alle pups van het nest hebben inmiddels een huis gevonden. Patrick Carroll van Delaware Humane Association:

“We maken vrienden voor het leven bij DHA en weten dat de band tussen mensen en hun huisdieren enorm sterk is. We hebben nieuwe eigenaren gevonden voor duizenden dieren in Delaware en zijn blij dat we de vice-president en zijn familie aan de lijst kunnen toevoegen.”

Wil jij een huisdier?
Ook in Nederlandse asielen en opvangcentra wachten huisdieren op een gouden mandje. Overweeg je je leven te delen met een hond, kat, konijn, cavia of ander huisdier? Laat je vooraf goed informeren over de verzorging van je toekomstige huisgenoot en neem vooral eens een kijkje in het plaatselijke asiel.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde