Sommige dieren zijn dol op elkaar en dit levert prachtige beelden op. Daarom plaatste PiepVandaag.nl onlangs een oproep om mooie liefdesverhalen met ons te delen, voorafgaand aan Valentijnsdag. Mikki Korthof vertelt over een kitten dat bij het grofvuil was beland en haar grote, witter herder die zich over het kleine ding ontfermde.

dierenliefde
Nyo en Kai | © Mikki Korthof

 

Mikki is pleegmoeder geweest van een vijftal verweesde kittens uit het asiel in Amsterdam. Vier katjes kwamen uit hetzelfde nest, het vijfde diertje was door een oplettende vuilnisman uit het grofvuil geplukt.

“Dit laatste kitten, veel te klein en te mager, werd direct de grootste maatjes met onze witte herder. Kai torende ver boven hem uit, maar dat kon Nyo er niet van weerhouden om Kai’s hoofd te beklimmen en zijn kop als speelterrein te gebruiken. De grote lieve hond ontfermde zich over dit hummeltje en ze speelden en sliepen zelfs samen.”

dierenliefde
© Mikki Korthof

“Natuurlijk heeft Nyo, het zwarte katje, een forever-home bij ons gekregen :-)”

dierenliefde
© Mikki Korthof
dierenliefde
© Mikki Korthof

Kai werkt inmiddels als kynotherapy-hond binnen de psychiatrie:

“Met zijn lieve vriendelijke karakter helpt hij de mensen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Als mensen zich onzeker voelen als ze de eerste keer zijn imposante verschijning zien, laat ik een foto van Kai en Nyo zien en dan smelten ze. Zo’n groot, indrukwekkend dier dat zo lief is met een klein, weerloos kitten kan niet anders dan een zachtaardige, vriendelijke reus zijn.”

@PiepVandaag.nl Angelique Lagarde