In China in de Hubei-provincie zijn in de Fuhe-rivier duizenden dode vissen aangetroffen. Een chemisch bedrijf daar in de buurt blijkt amoniak in de rivier te hebben geloosd.

Fu rivier
de Fuhe rivier | Foto: WikimediaCommons

Meer dan 300 mensen zijn bezig geweest om honderdduizend kilo dode vis uit de rivier te halen. Hubei Shuanghuan Science and Technology Stock Co Ltd zou, volgens het lokale natuuragentschap, verantwoordelijk zijn voor het lek.

De nieuwe regering van China heeft milieubescherming en vervuiling als prioriteit gesteld. Eerder dit jaar werden 16000 dode varkens uit een rivier gehaald en later honderden dode vissen. De Chinese autoriteiten zeiden destijds dat de vissen door vissers zijn geëlektrocuteerd, maar inwoners van Shanghai maken zich ernstige zorgen over de waterkwaliteit.

Uit de Nanhe–rivier In het zuidwesten van China werden half maart ook al 1.000 dode eenden gehaald. De regering wil nu strengere regels opstellen voor industriële bedrijven en daarbij beter controleren.

Bron: De Morgen ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.