Dierenbescherming Amsterdam (DBA) roep Amsterdammers op om voortaan biologisch voer voor hun honden en katten te kopen en daarmee bij te dragen aan dierenwelzijn. DBA heeft ter ondersteuning van haar oproep de samenwerking gezocht met Yarrah Organic Petfood en EkoPlaza. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat Yarrah 10% van de februari- en maartomzet –gerealiseerd in de 13 deelnemende EkoPlaza’s- aan DBA schenkt. DBA gebruikt dit geld dan weer om hun eigen pleeggezinnenproject deels te bekostigen. Op deze manier kunnen huisdierbezitters, zonder dat het hunzelf iets extra’s kost, een bijdrage leveren aan dierenwelzijn in de meest brede zin van het woord.

Ierse setter hond
Ierse setter | Foto: Wikimedia Commons

Door mee te doen met de biologisch voer-actie en Yarrah biologisch diervoer te kopen bij een van de deelnemende vestigingen van EkoPlaza kunnen huisdierbezitters een bijdragen leveren aan dierenwelzijn in brede zin. Want naast betere leefomstandigheden van de
consumptiedieren ondersteunen Amsterdammers met hun aankoop meteen het pleeggezinnenproject van Dierenbescherming Amsterdam.

Waarom biologisch?
DBA vindt het belangrijk dat alle dieren de mogelijkheid tot een goed leven moeten krijgen, dus ook de dieren die in diervoer verwerkt worden. Dieren in de biologische sector hebben een veel beter leven dan dieren in de reguliere vee-industrie. Ze leven langer, hebben meer leefruimte, worden niet preventief geënt en krijgen biologisch voer. Honden en katten die biologisch gevoerd worden, krijgen voeding binnen waarvan de dierlijke en plantaardige ingredienten niet zijn blootgesteld aan hormonen, pesticiden en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen. Uiteraard wordt biologisch diervoer niet op dieren getest.

Pleeggezinproject
Het pleeggezinnenproject van Dierenbescherming Amsterdam maakt onderdeel uit van het Noodhulpfonds van de afdeling en vangt honden en katten op die tussen wal en schip dreigen te raken. Het gaat dan bijvoorbeeld om dieren die uit huis geplaatst moeten worden na een melding over verwaarlozing of mishandeling, of omdat de eigenaar tijdelijk is opgenomen. Dierenbescherming Amsterdam betaalt dan de kosten voor voer, dierenarts en eventuele gedragsbegeleiding en begeleidt de pleeggezinnen tijdens de opvang van een dier.

Kijk voor de deelnemende EkoPlaza’s op ww.yarrah.nl.

Persbericht Dierenbescherming Amsterdam