Volgens de laatste, voorlopige cijfers van het Europees bureau van de statistiek Eurostat, is de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) door verbranding van fossiele brandstoffen in Europa, vorig jaar met 5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor (2013).

Europese vlag - CO2-uitstoot Europa afgenomen
Foto: MPD01605 [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons
CO2-uitstoot is één van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde, maar liefst 80% van de zogenaamde broeikasgassen in de Europese Unie bestaat uit CO2.

In 22 van de 28 EU-landen is een dalende trend waargenomen. De landen die meer uitstootten dan in 2013 zijn Bulgarije (+7,1%), Cyprus (+3,5%), Malta (+2,5%), Litouwen (+2,2%), Finland (+0,7%) en Zweden (+0,2%). De sterkste procentuele dalingen werden gemeten in Denemarken (-10,7%) en in Slowakije (-14,1%).

Nederland

Ook in Nederland daalde de uitstoot, met 6,9%. Ons land is één van de meest vervuilende landen van Europa, dit komt volgens het RIVM vooral door de hoge bevolkingsdichtheid.

Bronnen: Eurostat & Telegraaf.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.