Mogelijk 10 jaar cel voor vrouw die dorstige varkens water gaf

Een Canadese vrouw krijgt mogelijk 10 jaar gevangenisstraf voor het geven van water aan dorstige varkens in een vrachtwagen. PiepVandaag.nl meldde eerder dat Anita Krajnc (48) uit Canada zou worden aangeklaagd, wegens het ongeoorloofd ‘gebruik maken van andermans eigendom’.

aangeklaagd - dorstige varkens

Anita Krajnc geeft een oververhit varken op transport naar het slachthuis water | Foto: Elli Garlin via Toronto Pig Save

In Canada worden varkens als persoonlijk bezit beschouwd en mogen ze tot 36 uur achtereen vervoerd worden, zonder enige toegang tot voedsel of water. Op 22 juni  van dit jaar schoten Anita en andere leden van organisatie Toronto Pig Save een lading dorstige varkens, onderweg naar de slachthuis, te hulp door de dieren in de vrachtwagen water te geven. Ondanks bedreigingen van de chauffeur liet Anita zich niet zomaar wegjagen, maar vroeg alleen om wat compassie voor de dieren.

De chauffeur diende op 22 juni een klacht in tegen Anita Krajnc, omdat zij en haar mede-dierenbeschermers volgens hem de varkens en de verkeersveiligheid in gevaar brachten. Hij verklaarde:

“Ze heeft het recht om te protesteren en haar standpunt te verdedigen. Maar ze heeft niet het recht om mijn veestapel in gevaar te brengen. Het gebeurde bij de stoplichten, maar wat als de lichten weer op groen springen? Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat iemand verminkt raakt”.

Anita’s zaak komt aanstaande woensdag 2 december voor de rechter. Ze kan celstraf van maximaal tien jaar krijgen en een geldboete van 3.550 euro. Krajnc staat nog altijd achter haar daad en ze is niet van plan een boete te betalen. Ze verklaarde aan de lokale krant Inside Toronto:

“Ik kan niet geloven dat ik ben aangeklaagd omdat ik water heb gegeven aan dorstige varkens. Mijn verweer is dat ik een goede Samaritaan was. Als mij een boete te wachten staat, ga ik nog liever de cel in”.

Bronnen: TheGlobeAndMail.com & Independent.co.uk ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Gelukkig zijn er ook mensen met een hart, die, net als deze vrouw, veel om dieren geven! Zie bijvoorbeeld hier: http://www.care2.com/causes/this-woman-was-charged-as-a-criminal-for-giving-water-to-thirsty-pigs.html
  Zou u a.u.b. deze petitie willen tekenen? Baat het niet, dan schaadt het immers ook niet, toch? Alvast ontzettend bedankt, ook namens de dieren!!!

 2. PJ Bekhuis zegt:

  Canada is geen modern land en men geeft er al helemaal niks om dieren…als dit door gaat voor deze vrouw moeten we canada boycotten door geen spullen meer van hun te kopen…

  Zijn ze helemaal gek geworden.

 3. Ja, ik wist wel dat Canada een land is waar men niks om dieren geeft, maar dit slaat echt álles!!! Een varken (of een ander dier), is geen ‘persoonlijk eigendom’, maar een levend wezen, waar je met respect mee om moet gaan!!! Anita Krajnc, ik sta vierkant achter je!!!

 4. Mededogen, daar zitten wij in deze wereld niet op te wachten en de justitie natuurlijk ook niet.
  Er moeten lijken gevreten worden, dat brengt geld op, daar draait het om en op allerlei manieren proberen ze ons in een oorlog te verwikkelen, want er moeten wapens verkocht worden en er zijn teveel mensen.
  Criminelen en waanzinnigen lopen vrij rond en mensen met mededogen en kleine verkeersboetes zitten vast.

 5. Cornelis Vermeulen zegt:

  Dit is mensonterend en als ze gestraft zou worden
  kun je op mijo stem rekenen.

 6. Het is ècht de omgekeerde wereld als deze barmhartige vrouw hiervoor de cel in gaat. De meest gestoorde mensen; terroristen, stalkers moordenaars, dierenbeulen en ga zo maar door, kunnen ongestraft hun ding toen. Maar dìt afstraffen? Gekkenwerk, echt waar. Te belachelijk voor worden, ze zou juist geprezen moeten worden om haar daad. Rechters/rechtsysteem daar in Canada, shame on you!

 7. Respecteer het recht van leven en respect voor leven

 8. Barmhartigheid jegens dieren wordt dat ook al gestraft!!!
  Het wordt steeds gekker……

 9. Ik dacht dat Canada een “modern Westers land” was, zoals dat dan heet. Mocht deze vrouw enige vorm van straf krijgen dan moet daar wereldwijd tegen geprotesteerd worden. In welke waanzin leven we toch dat gewetenloze jagers voor de “kick” allerlei dieren af mogen knallen, onthoofden en hun kop als “trofee” in de woonkamer mogen hangen, maar waarin een liefdevolle vrouw die varkens in nood te drinken geeft de gevangenis indraait? Hoe gek is de wereld waarin wij leven aan het worden?